Sitronkylling med oliven

Kylling er en klassisk lørdagsmiddag, men som rettens navn indikerer blir ikke bare dette både friskt og saftig men også svært velsmakende for både store og små. Vi trår også til med gode vinforslag av både rød og hvit karaktér - velg selv, alt etter dine egne preferanser.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sitronkylling med oliven

Fremgangsmåte

Vask sitronen og skjær den i ganske tykke skiver. Rens paprikaen og skjær den i brede strimler. Del kyllingen i porsjonsbiter, og gni den inn med salt og pepper.

Legg kylling, løk, sitronskiver, hele og delte hvitløkfedd og paprika lagvis i en ildfast form. Hell over olivenolje. Tilsett litt mer salt og pepper, og stikk laurbærbladene nedi. Slå over vann og vin. Fordel oliven over det hele. Dryss på rikelig med timian.

La formen stå i ovnen ved 225 °C i 35-40 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Server med fullkornris, bulgur eller couscous og med en grønn salat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen