Sjelden, rimelig og morsom rødvin

Sjelden, rimelig og morsom rødvin

Denne rødvinen har alt det som loves i tittelen samtidig som den er perfekt til årstidens grillmat.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="300871" CUSTOM:BOTTLESELECTOR="1"> er ikke som andre grillviner. Den er i tillegg til å ha god sødme fra mørke bær, også fast og frisk med tydelig urte- og lakrispreg. Den tåler derfor godt skarpe aromaer fra marinader og sauser samtidig som den renser godt opp.

Sagnomsust drue

At den er sjelden henger sammen med druen den er laget av. Marzemino er en relativt lokal drue, tilhørende i Nord-Italia. Denne druen har du neppe hørt om, men den har hatt sin storhetstid, om enn for en god stund siden.

Blant annet er den besunget i Mozarts opera Don Giovanni hvor det heter «Versa il vino! Eccellente Marzemino!» Det synger Don Giovanno selv like før han blir dratt ned i helvete.

Alpevin

Med tiden mistet den fotfeste, trolig siden den modner veldig sent og er veldig utsatt for sykdommer. En vanskelig kombinasjon i det alpenære klimaet i Trentino-Alto Adige. Dessuten må den holdes i «ørene» siden den er ganske produktiv.

Les mer om Alto Adige

Vingiganten Mezzacorona ligger i den sørlige delen av Alto Adige, ved foten av Dolomittene som er de østlige italienske alper, et område kjent for vakre og dramatiske landskap og god vin.

Les mer om Dolomittenes hemmeligheter

Marzemino er ellers i slekt med andre norditalienske druer med mange av de samme egenskapene som refosco og teroldego, sistnevnte er for øvrig Trentinos fremste røde.

Mezzacorona lager også en vin av denne druen, og Mezzacorona Teroldego Rotaliano Riserva 2007 (52594) er dermed unntaket som bekrefter regelen om at god vin utelukkende kommer fra små produsenter.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Mezzacorona Marzemino 2011

Produsent:
Cant. Mezzacorona
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Trentino-Alto Adige
Pris:
99,90 kr
Varenummer:
473201
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Mezzacorona Teroldego Rotaliano Riserva 2010

Produsent:
Cant. Mezzacorona
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Trentino-Alto Adige
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
5259401
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen