Skotsk blended

Det er ingen grunn til å rynke på nesen over blended whisky når kvaliteten er så overbevisende som for de fem utgavene som testen omfatter.
Redaksjonen
30 April 2007 - 14:42

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Skotsk blended

+ (87p)
Oakfield 5 Years Old
Whyte and Mackay
Skottland
11004 Vectura - kr 249,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk gyllen. Intens og flott duft med frukt, sitrus, nybrent kaffe, vanilje og fatkrydder.
Smak: Meget innbydende og myk smak, følger duften, lang finish. (UÅ)
Bruksområde: Uten is.
Vurdering: En svært vellaget blended. 87 p (UÅ)
Laget av: Byggkorn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 60 md fatlagring
Bestill her:

(86p)
Mackinlay's Original 5 Y. O.
Whyte and Mackay
Skottland
125 Vectura - kr 279,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllenbrun. Frisk delikat duft med sitrus, honning, aprikos, eik.
Smak: Kraftig anslag, krydret eikepreg, bra frukt, eiketoast i finishen. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En ganske så smaksrik blended. 86 p (UÅ)
Laget av: Byggkorn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 år på eikefat.
Bestill her:

(86p)
Dewar's 12 Years Old Special Reserve
John Dewar & Sons
Skottland - Highland
55538 Vectura - kr 397,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Bacardi-Martini
Farge og duft: Mørk gyllen. Behagelig duft av tørket frukt, nøtter,
Smak: Friskt anslag, god fruktig stil med tydelig fatpreg, myk finish. (UÅ)
Bruksområde: Helst uten is.
Vurdering: En veldig myk og nærmest feminin whisky. 86 p (UÅ)
Laget av: Malt, grain
Alkoholinnhold: 43,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Inverness Cream
Whyte and Mackay
Skottland
122 Vectura - kr 249,00 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Mørk gyllen. Fin myk parfymert duft med noe frukt og vanilje samt karamell/toffee.
Smak: Ganske delikat, middels fylde, følger duften bra opp, en del fedme, kremaktig finish. (UÅ)
Bruksområde: Både varme og kalde drinker, også med tonic.
Vurdering: En god og rimelig blended med et litt sommerlig preg. 85 p (UÅ)
Laget av: Bygg, mais, vann, gjær.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 år på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Cluny
Whyte and Mackay
Skottland
131 Vectura - kr 259,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Mørk gyllen. Ganske fatpreget duft.
Smak: Bløtt anslag, tørket frukt, litt skarp men likevel god frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En helt ok blended. 83 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her