Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Skotsk blended

Det er ingen grunn til å rynke på nesen over blended whisky når kvaliteten er så overbevisende som for de fem utgavene som testen omfatter.
Redaksjonen
30 April 2007 - 13:42

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Skotsk blended

+ (87p)
Oakfield 5 Years Old
Whyte and Mackay
Skottland
11004 Vectura - kr 249,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk gyllen. Intens og flott duft med frukt, sitrus, nybrent kaffe, vanilje og fatkrydder.
Smak: Meget innbydende og myk smak, følger duften, lang finish. (UÅ)
Bruksområde: Uten is.
Vurdering: En svært vellaget blended. 87 p (UÅ)
Laget av: Byggkorn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 60 md fatlagring
Bestill her:

(86p)
Mackinlay's Original 5 Y. O.
Whyte and Mackay
Skottland
125 Vectura - kr 279,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllenbrun. Frisk delikat duft med sitrus, honning, aprikos, eik.
Smak: Kraftig anslag, krydret eikepreg, bra frukt, eiketoast i finishen. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En ganske så smaksrik blended. 86 p (UÅ)
Laget av: Byggkorn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 år på eikefat.
Bestill her:

(86p)
Dewar's 12 Years Old Special Reserve
John Dewar & Sons
Skottland - Highland
55538 Vectura - kr 397,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Bacardi-Martini
Farge og duft: Mørk gyllen. Behagelig duft av tørket frukt, nøtter,
Smak: Friskt anslag, god fruktig stil med tydelig fatpreg, myk finish. (UÅ)
Bruksområde: Helst uten is.
Vurdering: En veldig myk og nærmest feminin whisky. 86 p (UÅ)
Laget av: Malt, grain
Alkoholinnhold: 43,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Inverness Cream
Whyte and Mackay
Skottland
122 Vectura - kr 249,00 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Mørk gyllen. Fin myk parfymert duft med noe frukt og vanilje samt karamell/toffee.
Smak: Ganske delikat, middels fylde, følger duften bra opp, en del fedme, kremaktig finish. (UÅ)
Bruksområde: Både varme og kalde drinker, også med tonic.
Vurdering: En god og rimelig blended med et litt sommerlig preg. 85 p (UÅ)
Laget av: Bygg, mais, vann, gjær.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 år på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Cluny
Whyte and Mackay
Skottland
131 Vectura - kr 259,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Mørk gyllen. Ganske fatpreget duft.
Smak: Bløtt anslag, tørket frukt, litt skarp men likevel god frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En helt ok blended. 83 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

UV020321-16x9.jpg
+
Ukens vin

Knallkjøp til sjømaten

Disse Savoie-vinene er blant vinterens aller beste kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her