Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Skrei med fennikel og paprikasaus

En svært enkel men også smakfull fiskemiddag er hva vi  gir deg i dag. Det du i grunnen bruker mest tid på er å tilberede paprikasausen. Vinvalget til denne retten er av det hvite slaget. Vi går til Bordeaux, et område mest kjent for de røde men hvor
Redaksjonen
28 Mars 2004 - 03:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Skrei med fennikel og paprikasaus

Skrei med fennikel og paprikasaus
Ingredienser

800 g skreifilet med skinn
2 stk fennikel
olje eller smør
salt

Paprikasaus:
2 rød paprika
2 ss finhakket løk eller sjalottløk
2 ss olivenolje/smør
4 dl fiskekraft/buljong
1 dl kremfløte
1 ts maisennamel
1 ts provencekrydder
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrubb skinnet og skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss litt salt på fisken og stek den i olje med skinnsiden ned.
Stek den til skinnet er gyldent og sprøtt, snu den og stek raskt på den andre siden.
Rens og del fennikel i båter og damp den noen minutter i lettsaltet vann.

Paprikausen:
Del paprikaen i to og stek den i stekeovn ved sterk varme, gjerne under grill. La dem ligge til de får svarte flekker. Ta dem ut og avkjøl i plastpose. Rens dem, dra av skallet og mos dem.

Surr løken myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl. Tilsett kremfløte og paprikamos og kok opp. Sil sausen, smak til med salt og pepper og tilsett provencekrydder.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Han tar albariño er stykke lenger
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Han tar albariño er stykke lenger

Vinene til Rodrigo Méndez er så langt unna den lette og fruktige albariño-stilen som forbindes med Rias Baixas, det er mulig å komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag denne fargerike varianten av falafel for en ny og spennende opplevelse
+
Klubbkokken serverer
Rødbetfalafler

Lag denne fargerike varianten av falafel for en ny og spennende opplevelse

Rødbeter gir både mer farge, høyere næringsinnhold og god smak til disse fantastiske vegetarbollene

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De røde vinene slåss om oppmerksomheten
+
Tester
Nyheter vin spesialpol april 2021

De røde vinene slåss om oppmerksomheten

At tysk pinot noir er i verdensklasse, får du bevisene på her. Noen riktig strålende rieslinger finner du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Irish for den som ikke liker whisky
Ukens drink
Galliano Hot Shot

Irish for den som ikke liker whisky

En vaniljeduftende likør gjør denne kaffedrinken ekstra innsmigrende. Vil du ha ekstra trøkk, velger du espresso i stedet for vanlig kaffe.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her