Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Skrei med reker og asparges
Ingredienser
800
g
200
g
400
g
Saus
2
ss
olivenolje/smør
4
dl
fiskekraft/buljong
1
dl
1
ts
litt
Fremgangsmåte
Skjær skreifileten i serveringsstykker. Kok oppca ½ l vann tilsatt 3 ss salt. Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. La reken få ligg sammen med fisken det siste minuttet.
Sausen:
Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl. Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
Sil sausen og tilsett friske urter. Serveres til dampet skreifilet med reker og nykokt asparges.
Sendt inn av eksportutvalget for fisk
Foto: Alf Börjesson
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.