Dagens rett

Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost - Frango à Beira Alta - som i Portugal

Slik gir du søndagsmiddagen ekstra smaksfylde

Slik gir du søndagsmiddagen ekstra smaksfylde

Kylling som fylles med masse godsaker og får ekstra mye pleie underveis, er det som skal til. Dette kan bli din nye søndagsfavoritt.
25 September 2021 - 00:02

Portugal er kjent for mer enn god vin, det lages fantastiske oster og ikke minst spekeskinke.

Se våre andre oppskrifter fra Portugal

Men det er ikke så lett å finne i Norge. Denne oppskriften kombinerer disse ingrediensene med kvalitetskylling. Dette er råvarer du finner også i Norge, gjerne via reko-ringen eller Bondens marked. Supermarkedet har selvsagt også ok løsninger. Det du ikke kommer utenom er å gi kyllingen mye omsorg mens den tilberedes.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost - Frango à Beira Alta - som i Portugal

Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost - Frango à Beira Alta - som i Portugal

Fremgangsmåte

Skyll kyllingen og tørk den. Med fingrene løsner du forsiktig skinnet på brystet - pass på at du ikke river det i stykker. Legg skinken under skinnet slik at den dekker brystet, og press skinnet tilbake på plass.

Ha osten i en bolle. Skjær 2 ss smør i små biter og bland i osten. Dryss på pepper. Øs osteblandingen inn i buken på kyllingen og lukk åpningen med spidd eller sy med en kjøkkenhyssing.

Smelt de 4 ss med smør som er igjen, i en liten kjele, og ha i salt og pepper. Sett til side til å pensle kyllingen med.

Legg kyllingen med brystet opp på en rist i en liten langpanne. Legg potetene rundt fuglen i formen. Sett kyllingen i ovnen og stek den ved 180 C. Pensle den hvert 8-10 minutt, til det kommer klar kraft ut når du stikker i leddet mellom bryst og lår, eller til steketermometeret i den tykkeste delen av låret viser 71 C. Det tar ca 90 minutter slik at kyllingen dermed får et vakkert, gyllenbrunt skinn.

Legg kyllingen og poteter på et varmt fat. Bruk en stor skje ved servering, til å grave ut osten og legge den i en bolle som du sender rundt ved bordet.

Tips:
Presunto er portugisisk spekeskinke. Du kan fint bruke norsk, spansk eller italiensk spekeskinke. 

Se våre andre oppskrifter fra Portugal

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her