Beste norske kokebok

Lises laksebowl med risnudler

Slik lager du gatekjøkken hjemme
Foto: (Sara Johannessen)

Slik lager du gatekjøkken hjemme

Lise Finckenhagen vet å skape matglede, også med gatemat. Så mye at hennes kokebok Lises gatekjøkken ble finalist i Beste norske kokebok 2017.
Aase E. Jacobsen
20 November 2017 - 01:07

Lise Finckenhagen er en av landets fremste kokker og ikke minst beste formidlere av matglede. Det viser hun til fulle med sin kokebok Lises gatekjøkken som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2017. 

Her kan du lese om denne kokeboken og de andre fire finalistene i årets kokebokkåring

Dagens rett er hentet fra denne glade kokeboken og passer med sine farger og intense smak perfekt på en novembermandag. 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lise Finckenhages laksebowl med risnudler

Lise Finckenhages laksebowl med risnudler

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til sausen i en liten kasserolle. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter til sausen tykner. Varm ovnen til 150 grader. 

Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Rens og skjær gulrøttene i tynne strimler. Rens og skjær avokado i tynne skiver. Skrell og skjær mangoen i terninger. Finsnitt vårløken. 

Skjær laksen i jevne fine skiver på skrå, ca. 2 cm tykke. Smør en ildfast form med litt olje og legg i lakseskivene. Krydre lett med salt og pepper (og drypp eventuelt over et par dråper olje) og bak laksen i ca. 8 minutter (skivene skal ha en saftig «rosa» kjerne). 

Fordel nudlene i boller og legg i gulrøtter, vårløk, mango og avokado. Topp med en lakseskive og drypp over saus. Avslutt med koriander og server. 

Tips:
Bytt gjerne ut risnudlene med kokt ris. Andre grønnsaker som rettich og spinat passer også veldig godt til. Bruk teriyaki-saus for å gjøre det enkelt. 

Lyst på å lage andre spennende retter med laks?

Her finner du oppskrifter med risnudler

Her finner du veldig mange wokretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Lise Finckenhagen, fra kokeboka Lises gatekjøkken, finalist i Beste norske kokebok 2017

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her