Guide

3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.
28 Desember 2022 - 09:45

Waldorfsalat har vært populær siden første gang den ble laget første gang i 1896, i anledning et veldedighetsball på Waldorf-Astoria-hotellet i New York. Men originalen som ble skapt av kjøkkensjefen Oscar Tschirky inneholdt ikke valnøtter, bare epler, selleri og majones, ifølge kokeboken han utga samme år. Men i senere kokebøker er valnøtter inkludert, deriblant i The Rector Cookbook fra 1928. Druene kom til på et senere tidspunkt.

Når waldorfsalat serveres som egen rett, tilsettes den ofte kylling eller kalkun. Den er derfor en fin måte å bruke opp rester etter nyttårsmåltidet.  

Flere tilbehør til kalkun finner du her

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Waldorfsalat til kalkun

Waldorfsalat til kalkun

Fremgangsmåte

  1. Bløt tranebærene i litt (søt) vin eller lunkent vann i 15 minutter. Hell i en tesil og la dryppe av. 
  2. Vask eplene. Fjern kjernehusene men ikke skallet på eplene. Skjær dem i terninger.
  3. Skjær stangselleri og purre i tynne skiver.
  4. Vask druene og del dem i to. Fjern steiner.
  5. Del valnøttkjernene i 4.
  6. Ha alt i en bolle sammen med tranebærene og litt kjørvel.

Dressing:
Pisk kremfløten. Vend inn kesam eller majones. Smak til med sitron, salt og pepper. 

Tips:
Finrevet fennikel smaker også fortreffelig i denne miksen. 

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Waldorfsalat

Waldorfsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.
  2. Stilkselleri og ananas skjæres i biter.
  3. Bland sammen majones og stivpisket fløte.
  4. Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.
  5. Smak til med sitron og salt og pepper. Vend inn blå druer (delt i to) til slutt.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Her finner du mange deilige salater

Her finner du flere retter med Waldorfsalat, også den klassiske

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene
+
Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene

Vinene fra denne produsenten er tydelig preget av arven fra franskmennene, så denne kan fint erstatte en bordeaux.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet
+
Tester
Pappvin til påsken 2023 - 340 bokser vurdert

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet

Så mye godt og seriøst du kan velge blant, gjør at valget av vin i boks ikke lenger har noe med at den er lett å putte i feriebagasjen. Med på kjøpet sparer du miljøet for karbonutslipp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Wraps er en super løsning for restemiddagen
Dagens rett
Wraps med rømme og kylling

Wraps er en super løsning for restemiddagen

Disse er fylt med kyllingrester, men de kan lages med andre rester, enten med og uten kjøtt, og sågar vegansk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene
+
Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene

Vinene fra denne produsenten er tydelig preget av arven fra franskmennene, så denne kan fint erstatte en bordeaux.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 3. mai i Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Bistro Tolvte på toppen av Munch-museet viser sin strålende matlaging til viner fra fire av de aller beste produsentene i Tyskland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet
+
Tester
Pappvin til påsken 2023 - 340 bokser vurdert

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet

Så mye godt og seriøst du kan velge blant, gjør at valget av vin i boks ikke lenger har noe med at den er lett å putte i feriebagasjen. Med på kjøpet sparer du miljøet for karbonutslipp.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her