Slik smaker imponerende god chablis

Slik smaker imponerende god chablis

Christian Moreaus Les Clos er intet mindre enn grandios i den fantastiske 2012-årgangen. Selv hans «vanlige» chablis fra samme år stråler.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Men Moreau Chablis Grand Cru les Clos 2012 (42050) finnes bare i svært små kvanta. Noe som også er et uttrykk for årgangens lave avling, som igjen har resultert i betydelige prisøkninger.

Trenger luft eller helst tid

Når kvaliteten er så høy som her, forsvarer den fortsatt prisen selv om den nå har bikket fire hundre. Det du får er nemlig en svært lagringsdyktig vin, den tåler minst 15 år, og om du drikker den i dag, må den innom karaffelen et par timer.

Først da vil den forløse mer av frukten som ligger bak det massive «steinpreget». Men aller helst bør den legges innerst i kjelleren.

Selvskreven til skalldyrsplatået

Når denne chablisprodusentens superutgave av Les Clos, "Clos de Hospices" kommer, kan vi forvente oss noe helt spesielt. I hvert fall om vi skal bruke tidligere årganger som referanse. Det er spesielt 2012-årgangens kombinasjon av høy modning og veldig god syre som gjør den så interessant.

Bli bedre kjent med Christian Moreau

I tillegg er årgangen preget av ekstra lave avlinger på grunn av frost, og spesielt hardt rammet ble grand cru-åsen. Dette er forhold som lover godt for akkurat denne vinen. Men enn så lenge er det den mer klassiske 2008-årgangen som er i salg.

Les mer om denne fantastiske vinen

I mellomtiden smaker Moreaus «kommunechablis»,  Chr. Moreau Chablis 2012 (45051) , utmerket. Spesielt når du har skalldyrplatå på menyen. En lekker chablis som har et veldig godt lagringspotensial sin ringere herkomst til tross.

Velvoksne vinstokker

Ikke for det, vinmarkene ligger veldig godt til, mellom premier cru-ene Montmains og Vaillons, med det «riktige» Kimmerigde-kalkjordsmonnet og 47 år gamle vinstokker. Plantematerialet for Les Clos-parsellene er riktignok enda eldre. Felles for begge er at druene høstes for hånd og at vinen får hvile lenge på bunnfallet, enten bare i ståltanker eller også i fat for grand cru-en.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

C. Moreau Chablis Grand Cru Les Clos 2016

Produsent:
Dom. Christian Moreau Père & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
554,80 kr
Varenummer:
4205001
94 Poeng
Les smaksnotatene »

C. Moreau Chablis 2016

Produsent:
Dom. Christian Moreau Père & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund - Chablis
Pris:
254,80 kr
Varenummer:
4505101
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen