Dagens rett

Sommerens kyllingsalat med myntedressing

Så var det på høy tid å få kyllingen på dagsplanen igjen. Lett og delikat skal det være, og derfor er dagens forslag en nydelig kyllingsalat. Med en frisk dressing og ditto hvitvin er siste fridagen i en langhelg straks over. Forsøk å finne din favorittsalat denne sommeren!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sommerens kyllingsalat med myntedressing

Antall porsjoner

3-4

Ingredienser

1 grillet kylling
3 dl pastaskjell (ukokt)
1 gulrot
6-8 grønne asparges
15-20 sukkererter
2 avokado
sitronsaft
½ kurv jordbær
1 salathode

jordbær eller cherrytomater til pynt

Myntedressing:
3 dl lettrømme
1 ss sitronsaft
½ ss sukker
2 ss finhakket mynte
eller sitronmelisse

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til dressingen og sett den kaldt til servering.

Ta om ønskelig av skinnet og del skinn- og benfritt kyllingkjøtt i passe biter. Kok pasta etter anvisning på pakken og avkjøl. Skjær gulrot i lange strimler med ostehøvel. Legg strimlene i kaldt vann, så de krøller seg. Skrell asparges og rens sukkererter. Del hver asparges og sukkerert i 3-4 og kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Skrell avokadoen og del i båter. Drypp med sitronsaft så de ikke blir brune.

Del jordbærene og strimle salaten. Bland alle ingrediensene lett og ha over myntedressingen, eller server den ved siden av. Pynt gjerne med friske jordbær. Server med ferskt brød til.

Mange flere oppskrifter med kylling

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Thor Brødreskift

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere kyllingretter

Her finner du salatoppskrifter

Apéritifs brødoppskrifter

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen