Sotstekt- & krydret ørret
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland chilipulver, sukker, kummin og timian med salt og olivenolje. Gni blandingen inn i fiskefileten (NB på begge sider). Grill eller stek ved relativt sterk varme i 3-4 minutter på hver side eller til fiskekjøttet lett lar seg dele opp i flak.
Anrett fisken oppå grønnsakene. Server med potetskiver som er vendt i olivenolje og litt salt stekt i ovn ved 200 grader i ca 20 minutter. Fisken er så saftig i seg selv at saus er unødvendig.
pris pr porsjon ca kr 45,-
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk/Apéritif
Foto: Aina Hole
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Brocard Sainte Claire Chablis 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 150,00 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Tierra de Luna Bonarda 2010
Argentina
Volum: 0.750 Pris: 124,70 Bestillingsutvalg -
80 Poeng
Masi Bonacosta Valpolicella Classico 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Bestillingsutvalget -
77 Poeng
Albrecht Pinot Gris Réserve 2011
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 159,00 Bestillingsutvalg
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.