Sotstekt- og krydret ørret

Ingen helg uten en skikkelig fiskemiddag. I dag er det ørret som skal tilberedes, og du må gjerne benytte utegrillen til formålet. Vi har funnet frem til en rekke gode vinforslag av både rød- og hvit karakter, alle til en relativt hyggelig pris.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sotstekt- & krydret ørret

Fremgangsmåte

Bland chilipulver, sukker, kummin og timian med salt og olivenolje. Gni blandingen inn i fiskefileten (NB på begge sider). Grill eller stek ved relativt sterk varme i 3-4 minutter på hver side eller til fiskekjøttet lett lar seg dele opp i flak.

Grønnsakene:
Kok alle grønnsakene til de er knapt møre. Fres sopp i olje i en wokpanne eller stekepanne til den faller sammen. Skru ned varmen. Vend grønnsakene i sammen med smøret og rør til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Dryss over små rucculablader.

Anrett fisken oppå grønnsakene. Server med potetskiver som er vendt i olivenolje og litt salt stekt i ovn ved 200 grader i ca 20 minutter. Fisken er så saftig i seg selv at saus er unødvendig.

pris pr porsjon ca kr 45,-

Sendt inn av

Foto: Aina Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen