Dagens rett

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Så smaksrik og fargefrisk kan helgens fiskemiddag bli

Så smaksrik og fargefrisk kan helgens fiskemiddag bli

Breiflabb er ren luksus som må nytes med forbehold, men som fortjener den beste omsorgen på kjøkkenet. Her får den brynt seg på friske søte og syrlige elementer.
05 Februar 2022 - 01:00

Breiflabb er ikke en fast gjest i fiskedisken. Årsaken er at den er rødlistet i WWFs sjømatguide - men når den ligger i disken, er den som oftest et resultat av bifangst. Da er valgets og samvittighetens kvaler om du skal gå for den eller la noen andre sitte med svarteper.

Selv mener jeg at når du en gang i blant kommer over den, skal du slå til. Spesielt om det er et stort beist som ligger i fiskedisken, for det er fangsten av ungfisk som ikke er bærekraftig. Dessuten og ikke minst: Når fisken først er tatt opp av havet, må den faktisk spises. Og så er det opp til myndighetene å forvalte ressursene og passe på at reglene overholdes av fiskeriene. Alle de andre gangene velger du bærekraftig fisk.

Når det er sagt, kan du fint lage denne retten med torsk - som er i høysesong i form av skrei akkurat nå.

Se våre andre oppskrifter med breiflabb

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Fremgangsmåte

  1. Du kan fint lage denne retten med torsk.
  2. Bland sammalt rugmel, salt og pepper og vend fisken i denne blandingen. Stek fisken i smør/margarin på middels sterk varme til den er gyllen og gjennomstekt. Hold fisken varm på et fat og lag sausen.
  3. Skrell mandarinene og fjern skinnet rundt fruktkjøttet. Ta en mandarin til side som du skjærer i skiver og steker i samme panne som fisken. Gjør det samme med grønnpepperen (den kan droppes).
  4. Surr purren i smør/margarin til den er myk. Tilsett mandarinfiletene og la bli gjennomvarmt. Tilsett fløte og kok opp. La sausen småkoke et par minutter. Kjør evt med stavmikser for helt jevn saus.
  5. Smak til med salt og pepper, eddik og evt. litt sukker.

Server fisken med et dryss av grønnpepper, stekte mandarinskiver, sausen, smørstekte poteter og brød på siden.

Se våre andre oppskrifter med breiflabb

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her