Dagens rett

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Så smaksrik og fargefrisk kan helgens fiskemiddag bli

Så smaksrik og fargefrisk kan helgens fiskemiddag bli

Breiflabb er ren luksus som må nytes med forbehold, men som fortjener den beste omsorgen på kjøkkenet. Her får den brynt seg på friske søte og syrlige elementer.
05 Februar 2022 - 00:00

Breiflabb er ikke en fast gjest i fiskedisken. Årsaken er at den er rødlistet i WWFs sjømatguide - men når den ligger i disken, er den som oftest et resultat av bifangst. Da er valgets og samvittighetens kvaler om du skal gå for den eller la noen andre sitte med svarteper.

Selv mener jeg at når du en gang i blant kommer over den, skal du slå til. Spesielt om det er et stort beist som ligger i fiskedisken, for det er fangsten av ungfisk som ikke er bærekraftig. Dessuten og ikke minst: Når fisken først er tatt opp av havet, må den faktisk spises. Og så er det opp til myndighetene å forvalte ressursene og passe på at reglene overholdes av fiskeriene. Alle de andre gangene velger du bærekraftig fisk.

Når det er sagt, kan du fint lage denne retten med torsk - som er i høysesong i form av skrei akkurat nå.

Se våre andre oppskrifter med breiflabb

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Sprøstekt breiflabb med mandarinsaus

Fremgangsmåte

  1. Du kan fint lage denne retten med torsk.
  2. Bland sammalt rugmel, salt og pepper og vend fisken i denne blandingen. Stek fisken i smør/margarin på middels sterk varme til den er gyllen og gjennomstekt. Hold fisken varm på et fat og lag sausen.
  3. Skrell mandarinene og fjern skinnet rundt fruktkjøttet. Ta en mandarin til side som du skjærer i skiver og steker i samme panne som fisken. Gjør det samme med grønnpepperen (den kan droppes).
  4. Surr purren i smør/margarin til den er myk. Tilsett mandarinfiletene og la bli gjennomvarmt. Tilsett fløte og kok opp. La sausen småkoke et par minutter. Kjør evt med stavmikser for helt jevn saus.
  5. Smak til med salt og pepper, eddik og evt. litt sukker.

Server fisken med et dryss av grønnpepper, stekte mandarinskiver, sausen, smørstekte poteter og brød på siden.

Se våre andre oppskrifter med breiflabb

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her