Stekt kveite på grønn seng

Kveite er alltid velkommen på middagsbordet, det være seg i helgen eller som her - midt i uken. Et edelt fiskeslag som ofte serveres på restauranter, men som selvsagt også fortjener å bli benyttet i større grad hjemme på ditt eget kjøkken. Vi anbefaler to deilige hvitviner til denne retten, og begge er av den tørrere sorten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Stekt kveite på grønn seng

Fremgangsmåte

Skyll fiskekivene godt, fjern skinn og ben. Tørk godt med kjøkkenpapir. Dryss på salt og pepper og vend dem i hvetemel. Brun 2 ss smør lett og stek fisken ca. 4 minutter på hver side. Bruk panne med høye kanter og lokk til grønnsakene. Smelt 2 ss smør og tilsett hvitløk, purre, timian og mynte. Stek det lett under omrøring. Hell på hvitvin og legg på lokk. La det dampe til purren er mør. Legg i spinat like før servering. Den skal bare "falle sammen" og bli godt gjennomvarm. Dryss på litt salt og pepper. Fordel det grønne på varme tallerkener og legg fiskestykkene på. Nykokte mandelpoteter og evt. en god hollandaisesaus til.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flotte oppskrifter med kveite

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen