Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Stekt reinsdyrfilet

Mørt og godt reinsdyrkjøtt er noe av det beste norsk natur kan by på. Hva passer vel bedre enn en feiende flott viltmiddag, spesielt nå som vi er inne i julehøytiden? Slike middager er også en glimrende anledning til å invitere familie og kjente på besøk.
Redaksjonen
29 Desember 2004 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Stekt reinsdyrfilet med skogsbærsaus eller Norzola-saus samt soppstuing og Hasselbackpoteter

original.jpg
Ingredienser
Stekt reinsdyrfilet:
800 g reinsdyrfilet
1 ts salt
½ ts pepper
Marinade:
½ l skogsbæryoghurt
Skogsbærsaus:
1 ss meierismør
1½ ss hvetemel
1 dl kremfløte
2 dl sjy/kraft fra bruningen
1½ dl fruktyoghurt med skogsbær
Salt og pepper
Norzola-saus:
1 ss meierismør
1 ss hvetemel
2½ dl helmelk
ca. 100 g blåmuggost, Norzola, revet
2 dl crème fraîche eller seterrømme
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
¼ ts hvit pepper
Soppstuing:
Ca. 300 g sjampinjong
2 ss meierismør
2 dl kremfløte
½ dl Mozell eller
1 ss sherry
ca. ½ salt
Hasselbackpoteter:
Beregn ca. 2 poteter per person
Smeltet meierismør
Ca. 1 ts salt
Revet ost

Fremgangsmåte

Stekt reinsdyrfilet:
½ l skogsbæryoghurt

Legg fileten i tett plastpose med skogsbæryoghurt i slik at det dekker fileten. La det trekke i 2-3 timer.

Ta fileten ut, tørk den godt og brun den rundt i 2-3 ss smør, ca. 3 minutter på hver side.

Strø salt og pepper på etter bruningen og la den ettersteke under lokk ca. 10 minutter (etter størrelsen), til den er svakt rosa inni.

Skogsbærsaus:
Smelt smøret og rør i melet. Spe med fløte og sjy. La det koke ca. 5 minutter. Smak til med skogsbæryoghurten og kok opp. Krydre etter smak.
 
Norzola-saus:
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melken slik at det blir en tykk saus, la det koke i 5 minutter. Tilsett osten og la den smelte i sausen. Rør i crème fraîche eller rømme. Smak til med sitronsaft, sukker og pepper.
 
Soppstuing:
Brun den oppdelte soppen i smøret, dryss over melet. Rør i fløten og Mozell/sherry. Smak evt. til med salt. La det koke ca. 5 minutter.
 
Hasselbackpoteter:
Vask og skrell faste, jevnt store poteter. Skjær dem i tynne skiver som skal henge sammen. Legg potetene i ildfast form eller i langpanne. Stekes ca. 1 time ved 200 grader C. Stek dem først bare med litt smør og salt. Når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden drysses den revne osten over.
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her