Dagens rett

Reinsdyrfilet med glaserte grønnsaker og mandelpotetpuré

Det er knapt noe som overgår reinsdyr - spesielt ikke med dette klassiske tilbehøret

Det er knapt noe som overgår reinsdyr - spesielt ikke med dette klassiske tilbehøret

Perfekt stekt reinsdyrfilet sender alle kjøttelskere til himmels. Denne oppskriften er intet unntak.
26 Oktober 2024 - 00:00

Denne kombinasjonen blir like god om det er en stek av reinsdyr du får for hånden. Reinsdyrkjøtt er generelt veldig mørt og siden det er så magert, trenger det ikke hard varmebehandling. Bruker du filet, skal det bare så vidt innom pannen før det får hvile de nødvendige 15 minutter på et lunt sted. Er det stek du har, er steketermometer en dyd av nødvendighet for å oppnå perfekt steking. Så går resten av seg selv.

De beste oppskriftene med reinsdyr

Reinsdyrfilet med glaserte grønnsaker og mandelpotetpuré med timian

Reinsdyrfilet med glaserte grønnsaker og mandelpotetpuré med timian

Fremgangsmåte

  1. Del ytrefileten i 8 små medaljonger, krydre med salt og pepper. Stekes ca. 3 minutter på hver side. Vend medaljongene i hakket timian og la de hvile ca. 5 minutter.
  2. Grønnsakene renses og deles grovt opp og brunes gyldne. Tilsett eddik og sukker og la det hele surre i ca. 5 minutter. Vend inn hakket bladpersille.
  3. Serveres med rødvinsaus og mandelpotetpuré med seterrømme og hakket timian.
  4. Mandelpotetpuré med timian:
  5. Skrell og kok potetene. Sil av vannet, og damp dem tørre.
  6. Mos potetene, tilsett melk, rømme og smør og rør godt. Bland inn hakket timian og smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Inkognito

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her