Denne kombinasjonen blir like god om det er en stek av reinsdyr du får for hånden. Reinsdyrkjøtt er generelt veldig mørt og siden det er så magert, trenger det ikke hard varmebehandling. Bruker du filet, skal det bare såvidt innom pannen før det får hvile de nødvendige 15 minutter på et lunt sted. Er det stek du har, er steketermometer en dyd av nødvendighet for å oppnå perfekt steking. Så går resten av seg selv.
De beste oppskriftene med reinsdyr
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Reinsdyrfilet med glaserte grønnsaker og mandelpotetpuré
Fremgangsmåte
- Del ytrefileten i 8 små medaljonger, krydre med salt og pepper. Stekes ca. 3 minutter på hver side. Vend medaljongene i hakket timian og la de hvile ca. 5 minutter.
- Grønnsakene renses og deles grovt opp og brunes gyldne. Tilsett eddik og sukker og la det hele surre i ca. 5 minutter. Vend inn hakket bladpersille.
- Serveres med rødvinsaus og mandelpotetpuré med seterrømme og hakket timian.
- Mandelpotetpuré med timian:
- Skrell og kok potetene. Sil av vannet, og damp dem tørre.
- Mos potetene, tilsett melk, rømme og smør og rør godt. Bland inn hakket timian og smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 1349.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 769.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget87 POENG