Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Stekt reinsdyrfilet med skogsbærsaus eller Norzola-saus samt soppstuing og Hasselbackpoteter
Foto: Alf Börjesson

Stekt reinsdyrfilet med skogsbærsaus eller Norzola-saus samt soppstuing og Hasselbackpoteter

Ingredienser
Stekt reinsdyrfilet:
800 g reinsdyrfilet
1 ts salt
½ ts pepper
Marinade:
½ l skogsbæryoghurt
Skogsbærsaus:
1 ss meierismør
1½ ss hvetemel
1 dl kremfløte
2 dl sjy/kraft fra bruningen
1½ dl fruktyoghurt med skogsbær
Salt og pepper
Norzola-saus:
1 ss meierismør
1 ss hvetemel
2½ dl helmelk
ca. 100 g blåmuggost, Norzola, revet
2 dl crème fraîche eller seterrømme
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
¼ ts hvit pepper
Soppstuing:
Ca. 300 g sjampinjong
2 ss meierismør
2 dl kremfløte
½ dl Mozell eller
1 ss sherry
ca. ½ salt
Hasselbackpoteter:
Beregn ca. 2 poteter per person
Smeltet meierismør
Ca. 1 ts salt
Revet ost

Fremgangsmåte

Stekt reinsdyrfilet:
½ l skogsbæryoghurt

Legg fileten i tett plastpose med skogsbæryoghurt i slik at det dekker fileten. La det trekke i 2-3 timer.

Ta fileten ut, tørk den godt og brun den rundt i 2-3 ss smør, ca. 3 minutter på hver side.

Strø salt og pepper på etter bruningen og la den ettersteke under lokk ca. 10 minutter (etter størrelsen), til den er svakt rosa inni.

Skogsbærsaus:
Smelt smøret og rør i melet. Spe med fløte og sjy. La det koke ca. 5 minutter. Smak til med skogsbæryoghurten og kok opp. Krydre etter smak.
 
Norzola-saus:
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melken slik at det blir en tykk saus, la det koke i 5 minutter. Tilsett osten og la den smelte i sausen. Rør i crème fraîche eller rømme. Smak til med sitronsaft, sukker og pepper.
 
Soppstuing:
Brun den oppdelte soppen i smøret, dryss over melet. Rør i fløten og Mozell/sherry. Smak evt. til med salt. La det koke ca. 5 minutter.
 
Hasselbackpoteter:
Vask og skrell faste, jevnt store poteter. Skjær dem i tynne skiver som skal henge sammen. Legg potetene i ildfast form eller i langpanne. Stekes ca. 1 time ved 200 grader C. Stek dem først bare med litt smør og salt. Når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden drysses den revne osten over.
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her