Dagens rett
Sufflé med laks

Foto: (Istock)
Når du lykkes med denne, får du samtidig feststemning med få ingredienser
Luftig og lett som få retter, men vær oppmerksom når du tilbereder dagens rett.
Redaksjonen
18 Januar 2022 - 01:00
Sufflé er en enkel, og samtidig krevende rett siden du må følge med mens den steker.
Suffléer har det nemlig med å falle sammen for det minste. Men all den tid selve prosessen bare tar en drøy halvtime, er det noe du kan gjennomføre også på en tirsdag.
Ekstra bonus er at du får brukt opp rester du måtte ha i kjøleskapet.
Har du ikke røkelaks, han du bruke annen røykt eller kokt fisk. Eller bare grønnsaker.
Sufflé med laks

Fremgangsmåte
Kok brokkoli i to minutter. Skyll i iskaldt vann. Skjær purre i tynne ringer og laksebiten i strimler.
Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer til jevn masse. Vend deretter inn ost, laks, brokkoli og purre. Smak til med salt og pepper.
Vend inn stivpiskede eggehviter -1/3 om gangen med stor forsiktighet. Hell røren i en smurt ildfast form. Stek suffléen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Den skal blås seg opp, men ikke åpne ovnsdøren underveis. Da faller den sammen.
Den faller dessuten fort sammen etter at den er tatt ut av ovnen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Forsiden akkurat nå