Drikke
Ta med rosa bobler fra flyplassen

Ta med rosa bobler fra flyplassen

Det er aldri for sent å glede den der hjemme med en flaske rødmende bobler.
Aase E. Jacobsen
17 Februar 2012 - 16:30

Denne uken har kvinnen fått dobbel oppmerksomhet gjennom så vel morsdag som valentinsdag. Du behøver imidlertid ikke tilhøre det annet kjønn (for å bruke Simone de Beauvoirs terminologi) for å sette pris på rosa bobler. Og spesielt ikke når det er snakk om Taittinger Prestige Rosé brut (50199) som er å regne blant de seriøse i denne kategorien.

Unngå fallgrubene

En lekker rosé som fortjener å serveres med noe ekstra godt, gjerne terrine av gåse- eller andelever (kanskje den også fra flyplassbutikken), vellagret spekeskinke eller røykelaks.

Den koster dessuten 76 kroner mindre på flyplassen enn på polet, så da har du en ekstra god unnskyldning for å satse på «ekte vare» i stedet for et billig alternativ (det er nemlig mange fallgruber i taxfreehyllene).

Lang lagring

Den er laget av kun de beste druene og den første delen av pressingen, den såkalte cuvée. Videre er den satt sammen av 30 prosent hvitvin basert på chardonnay (blanc de blancs) og 55 prosent hvitvin av pinot noir (blanc de noir). Den lette rosafargen kommer av 15 prosent rødvin basert på den samme druen.

Pinot noiren som brukes kommer for øvrig fra Montagne de Reims (Ambonnay og Bouzy) og Aube (Riceys).

Mellom tre og fire år på bunnfallet sørger for en vellagret karakter og god kompleksitet. Noe som garantert blir satt pris på av mottakeren.

• De aller beste roséchampagnene finner du her

Taittinger Prestige Rosé brut (50199)

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her