TEST: Denne er sublim, men se også alt det andre gode du kan kjøpe akkurat nå
Test

Denne er sublim, men se også alt det andre gode du kan kjøpe akkurat nå

Og selvsagt hva du skal unngå. Her finner du smaksnotater for 630 produkter, både basis- og bestillingsvarer.

Nok en fantastisk champagne fra superprodusenten A.D. Coutelas topper mai måneds oversikt over nye bobleviner. Cuvée 1809 med det kule og veldig håndverksmessige utseendet er til og med i basis, i rundt 60 polutsalg. Den er ikke billig selvsagt, men ligger på en tredel av det du må ut med for topp champagne. 

Krug 2003 er ingen nyhet, men er med her siden den fortsatt er å få tak i og ikke minst at 2002 ikke blir gjort tilgjengelig i bestillingsutvalget. Den er velfortjent ekstremt etterspurt og ville havnet på topp i denne oversikten med 97 poeng. En grandios smaksopplevelse. 

Det er også den fantastiske hvitvinen Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl 2013. En vin for tilnærmet evigheten.

Selv om roséviner ikke forbindes med stor kompleksitet, er det noen unntak. Som Bailly-Reverdy Sancerre Le Mercy-Dieu 2015 som troner på denne toppen.

Blant de røde er det ikke uventet en konsentrasjon av viner fra Piemonte, med Sandrones Le Vigne 2011 aller fremst. Morsomt er det at en sørafrikansk produsent puster den europeiske pinot noir-eliten i nakken. Crystallum stiller med to viner i toppsjiktet.

Øllisten inneholder mange godbiter, deriblant mye godt fra 7 Fjell og To Øl, ikke nødvendigvis nyheter, men øl som er tilgjengelig gjennom bestillingsutvalget.  Og som ikke minst passer perfekt til sesongen vi er inne i. 

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng på undersidene i denne saken.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med grossister og importørers fellessmakinger i tiden rundt lanseringsstart som denne gang er kl 9.00 den 6. mai 2016. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen