TEST: Det er ikke ferietid på polet. 650 nye produkter testet

Test Nyheter i bestillingsutvalget

Det er ikke ferietid på polet. 650 nye produkter testet

Fantastiske bobler, hvitviner av en annen verden, rødviner og hetviner likeså er hva du finner blant julinyhetene i bestillingsutvalget.

Toppsjiktet blant julinyhetene er i liten grad preget av nyheter, men nye årganger.  I vinverdenen er det en like god og ofte enda bedre nyhet enn et helt nytt produkt. 

Det gjelder ikke minst for sicilianske Terre Neres fantastiske portefølje som dominerer  teten både på den hvite og røde siden, og ikke minst når pris tas med i betraktningen. Dette er store vinopplevelser av det sjeldne slaget. 

Har du et stort vinbudsjett i sommer, kanskje fordi du har droppet kostbare turer til euroland, kan du unne deg en storhet som Chevalier-Montrachet 2013 fra Ch. de Puligny  Montrachet. Dyrt selvsagt, men det er det du (minst) må betale på kontinentet for denne vinen. 

Om vi kan snakke om budsjettklassen fra Burgund, så er Fanny Sabre er en favoritt. Nå med hele porteføljen, både røde og hvite, i ny og lekker 2015-årgang. 

At pinot noir og chardonnay ikke lenger bare er synonymt med Burgund, er ingen nyhet, men stadig nye områder dukker opp, deriblant Canada og Okanagan som du kan lese mer om her.

McLean Creek Pinot Noir 2015 er en virkelig godbit fra den kanten.

Lustau er ute med flere nytappete sherryer i en klasse for seg.  Men også Colosia gjør seg gjeldende i denne vinkategorien som får altfor lite oppmerksomhet. 

Vi kommer ikke utenom bobler når det er sommer og ferietid. Og her kan du velge mellom alt fra noen virkelige kraftpakker som Cuvee Louise 2002,   Jacquesson Avize Champ Gain 2005 og ikke minst cavaen Recaredo Finca Serral del Vell 2007 til mer ukompliserte og prisgunstige viner. Til og med noe så eksotisk som indiske York Sparkling Cuvee Brut

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen