Toppsjiktet blant julinyhetene er i liten grad preget av nyheter, men nye årganger.  I vinverdenen er det en like god og ofte enda bedre nyhet enn et helt nytt produkt. 

Det gjelder ikke minst for sicilianske Terre Neres fantastiske portefølje som dominerer  teten både på den hvite og røde siden, og ikke minst når pris tas med i betraktningen. Dette er store vinopplevelser av det sjeldne slaget. 

Har du et stort vinbudsjett i sommer, kanskje fordi du har droppet kostbare turer til euroland, kan du unne deg en storhet som Chevalier-Montrachet 2013 fra Ch. de Puligny  Montrachet. Dyrt selvsagt, men det er det du (minst) må betale på kontinentet for denne vinen. 

Om vi kan snakke om budsjettklassen fra Burgund, så er Fanny Sabre er en favoritt. Nå med hele porteføljen, både røde og hvite, i ny og lekker 2015-årgang. 

At pinot noir og chardonnay ikke lenger bare er synonymt med Burgund, er ingen nyhet, men stadig nye områder dukker opp, deriblant Canada og Okanagan som du kan lese mer om her.

McLean Creek Pinot Noir 2015 er en virkelig godbit fra den kanten.

Lustau er ute med flere nytappete sherryer i en klasse for seg.  Men også Colosia gjør seg gjeldende i denne vinkategorien som får altfor lite oppmerksomhet. 

Vi kommer ikke utenom bobler når det er sommer og ferietid. Og her kan du velge mellom alt fra noen virkelige kraftpakker som Cuvee Louise 2002,   Jacquesson Avize Champ Gain 2005 og ikke minst cavaen Recaredo Finca Serral del Vell 2007 til mer ukompliserte og prisgunstige viner. Til og med noe så eksotisk som indiske York Sparkling Cuvee Brut

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her