Med galopperende priser for de mest kjente bordeauxslottene er interessen for sĂ„kalte budsjettbordeauxer Ăžkende. Â
Eik og sĂžt frukt trekker ned
Denne testen viser at det er fullt mulig Ä slippe unna med et par hundrelapper i jakten pÄ klassisk og lagringsdyktig bordeaux.
Men ikke alle vinene tilfredsstiller kravene. Det siste tiÄrets varme Ärganger har gitt svÊrt sÞt frukt og for Bordeaux hÞy alkohol. I kombinasjon med overdreven eikebruk blir dette sjenerende for en del av vinene i denne testen. De beste gir pÄ sin side gode restaurantviner all den tid de i stor grad er drikkeklare.
2012 best inntrykk
Det som er aller mest alarmerende er den hĂžye graden av flaskefeil â Ă„tte av 38 viner er oksiderte eller er forurenset av korken. Noen av vinene bar dessuten preg av lagring ved hĂžy temperatur. Generelt sett gir 2012 det beste inntrykket â selv om det ikke er den mest etterspurte Ă„rgangen.
Slik ble testen gjennomfĂžrt
Testen, som ble gjennomfÞrt 2. mars, omfatter totalt 38 bordeauxer i prisklassen 200-300 kroner. Smakingen ble foretatt blindt etter Ärgang og omrÄde. Panelet fikk ingen Þvrige opplysninger om produktene fÞr smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til Ä avslÞre glassenes innhold. FÞrst etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Ragnhild Wright Ousland, frilanser, Jennie Haga, Alex Sushi, Aleksander Iversen, Statholdergaarden og HÄvard Barsten, BÞlgen & Moi Tjuvholmen.
Â
Poengskalaen er femdelt:Â
Meget god kvalitet 90-100p
God kvalitet 80-89p
Middels kvalitet 70-79p
Under middels kvalitet 60-69p
BĂžr unngĂ„s 50-59pÂ
Antall poeng er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet.
Â