Drikke
Flere gode sommerviner blant polnyhetene

Flere gode sommerviner blant polnyhetene

Aase E. Jacobsen
03 Juli 2014 - 11:00

Aase E. Jacobsen

Det de nye ølene i basishylla som får flest lovord. Her er det virkelig mye godt nytt. Og spesielt fra norske bryggerier som nok en gang overbeviser stort.

Sjekk ut alt det gode norske ølet

På hvitvinsiden er det flere rimelige viner, både i flaske og boks, av druen pecorino, som absolutt kan anbefales. Særlig om du trenger litt variasjon fra ditt faste hvitvinsfølge.

Her kan du lese mer om druen pecorino

Blant rimeligere rødviner er det verd å merke seg en fra det mindre kjente området Montecucco (for øvrig nabo til Montalcino), en spansk boksvin, en uvanlig (les ueiket) australsk rødvin i flaske og en eiket og alkoholsterk i boks. Valget er ditt.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget juli 2014. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen bestillingsknapp i hvert produkt i testen.

Kataloger

Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her.

Dette er de aller beste kjøpene

 

 
 
 

Det beste kjøpet blant de musserende

PASCAL DOQUET GRAND CRU BLANC DE BLANCS EXTRA BRUT
90 poeng
En lekker champagne i kategorien ren chardonnay uten tilsetting av sukker er det alltid plass til i polhylla. Spesielt når den er så godt priset som denne. Perfekt til gode skalldyrretter eller når du bare skal flotte deg.
Varenr. 16143
Kroner 364,70

Dette er resultatet av vår siste test av blanc de blancs-champagne

 

Se hvordan resten av de musserende vinene gjør det

 

 
 
 
 
 

Det beste hvitvinskjøpet

ASSYRTIKO BY GAIA WILD FERMENT 2013
89 poeng
Endelig får denne flotte vinen større distribusjon. Og endelig får Hellas-hylla på polet en verdig og solid representant for druen assyrtiko. Den smaker av ramsalt sjø og deilig frukt. Nyt den til dine beste sjømatretter.
Varenr. 9782
Kroner 170,00

Les mer om denne fantastiske vinen

 

Se hvordan resten av hvitvinene gjør det

 

 
 
 
 
 

Det beste kjøpet blant rosévinene

CHÂTEAU RAUZAN DESPAGNE RÉSERVE ROSÉ 2013
85 poeng
En god rosévin i lettvektsflaske med skrukork kommer til å få bein å gå på i sommer. Pakk den i piknik-kurven eller ha den klar i kjøleskapet for påkommende tilfeller av ubendig rosélyst.
Varenr. 15888
Kroner 107,50

Se vår store test av rosévin

 

Se hvordan resten av rosévinene gjør det

 

 
 
 
 
 

Det beste rødvinskjøpet

ANTONIOLO GATTINARA SAN FRANCESCO 2009
92 poeng
Dette er noe av det beste du kan få fra området Gattinara i Piemonte. Ingen sommervin, selv om kveldstemperaturene i Norge sjelden avskriver rødvin. Den kommer til å ta seg godt ut i kjelleren i påvente av en bedre lamme- eller viltmiddag.
Varenr. 42622
Kroner 349,00

Bli kjent med Gattinara-området

 

Se hvordan resten av rødvinene gjør det

 

 
 
 
 
 

Det beste nye ølet

KINN KVELDSBRIS
90 poeng
Kinn i Florø slår virkelig til nå i juli med hele tre nye øl i basisutvalget, og alle i toppsjiktet. Aller best er dette superklassiske ølet i belgisk lys stil. Med 5,5 prosent er det kanskje det aller beste sommerølet du kan få.
Varenr. 16100
Kroner 89,90

Her er vår vurdering av ølene fra Kinn

 

Se hvordan resten av ølnyhetene gjør det

 

 
 
 
 
 

Den beste brennevinsnyheten

LYSHOLM LINIE DOUBLE CASK
88 poeng
Dette er en luksusutgave av klassisk Lysholm Linie. Forskjellen er at den har fått et halvt års ettermodning i portvinsfat hvilket gir den ekstra sødme. Den nytes derfor best som avec. Eller som ingrediens i en varmende drink.
Varenr. 6262
Kroner 479,90

Prøv en av våre akevittdrinker

 

Se hvordan resten av brennevinet gjør det

 
Lenkene nedenfor leder deg til testens seks artikler.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her