Dagens rett

Tomatsalat med urtebakt potet og løk

Når våren endelig klarer å befeste seg er vi nordmenn sultne på lette og friske, og ikke minst, sunne middagsretter. Salater er favorittspise nummer én nå fremover, og når vi klarer å hoste opp en like frisk hvitvin er lykken gjort.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tomatsalat med urtebakt potet og løk

Fremgangsmåte

Soltørket tomat- og Balsamicodressing
Bland alle ingrediensene i en bolle og bland med  tomaten og løken. La det stå i romtemperatur og trekke litt. Sil av litt av dressingen til å ha dressingen over salaten.

Ovnsbakte potetbåter
Vask og del potetene i båter på langs. Tørk de.  Skrell og del løken i båter. Hakk hvitløk og timian.  Legg potetene i en ovnspanne og ha på  timian, løk, hvitløk, salt og pepper, olivenolje og bland godt.

Spre det godt utover og bak det i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Kjenn med en kniv at  de er møre.

Hjertesalat og ruccula
Del hjertesalaten i 4 båter og legg den i kaldt vann noen minutter.  Da blir den enda  sprøere.
Rens og kutt av litt av stilken hvis den er veldig lang, skyll den godt i kaldt vann. Vask og rens ruccula

Legg tomat- og løksalaten i en dyp tallerken, fordel så de varme potetene på toppen.
Legg så en båt med hjertesalat og litt ruccula på toppen. Legg på litt av dressingen
fra tomat- og løksalaten og pynt med basilikum.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere salatoppskrifter

Her finner du oppskrifter på vår-mat

Her finner du en artikkel om lett mat for lyse dager

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen