Godbiter i pollisten
Topp viltvin til knallpris

Topp viltvin til knallpris

Denne produsenten leverer nok en gang en vin som gir utrolig smak for pengene.
Aase E. Jacobsen
05 November 2016 - 11:20

Quinta de Saes Reserva Estagio Prolongado 2012 er vingården Quinta de Saes’ toppvin og et svært godt uttrykk for druen touriga nacional. Den er jo mest kjent som kongen av portvin og Douro, men den gjør veldig god figur også i naboområdet Dão.

Slik ser 2011 ut .

 

Kjøligere årgang

Den har mengder av druens typiske mørke intense frukt og gode syre- og tanninstruktur. Et veldig godt følge til sesongens gode viltretter med fyldig saus og det hele. 

Og dette er 2012.

Den finnes også i årgang 2012, Quinta de Saes Reserva Estagio Prolongado 2012 – som kvalitetsmessig er på nivå med 2011 slik jeg ser det, i hvert fall når det kommer til lagringspotensial.

Litt forskjellige er de imidlertid når det kommer til smak. For mens 2011 byr på en bløt rik og fortryllende munnfølelse, er 2012 fastere og med en slankere smaksopplevelse. 

Begge har super konsentrasjon som sikrer et liv i kjelleren. Men også siste vin ut drikker veldig godt allerede, spesielt om den får en tur i en karaffel først.

Og best av alt. Prisen er usedvanlig gunstig. Ifølge importøren forklares den store prisforskjellen med at 2011 fikk ekstra lang flaskemodning hos produsenten, og dermed koster litt mer. Så da er det opp til deg hva du prioriterer, pris eller alder. 

Polets beste kjøp

Selv om det er innholdet som betyr mest, er den visuelle fornyelsen fra 2012-årgangen (i alle fall her til lands) et pluss i boka. Det mer moderne uttrykket rent visuelt er i tråd med resten av Quinta de Saes-porteføljen. Som kjennetegnes av usedvanlig god valuta for pengene. Fra den strålende hvitvinen Quinta de Saes Dão Reserva 2012 som vinner mye på den litt kjøligere 2012-årgangen, via Quinta de Saes Touriga Nacional 2012 som er miniutgaven av ukens godbit, men til halve prisen, til billigvinen Saes 2014 som i enda større grad er en klar kandidat for polets aller beste kjøp.

Det er bare å bøye seg i støvet for hvilken fantastisk vinvaluta Álvaro Castro klarer å tilby markedet. Med han ved roret ruler Dão.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen
+
Ukens vin

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen

Denne rødvinen har vært med oss siden slutten av 90-tallet. Og etter noen svakere årganger, har den hentet seg heftig inn igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen
Bar
Haipai i Oslo

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen

Haipai er inspirert av 1920-tallets Shanghai da «øst møtte vest». Men referansen er også gyldig for det faktum at Torggata Botaniske har ekspandert til Frogner. Og det med helt unike smakskombinasjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Glem øl og akevitt, vellagret spätlese er det lutefisken ber om
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Glem øl og akevitt, vellagret spätlese er det lutefisken ber om

Om du ikke har spist lutefisk ennå, er det fint, for med dette i glasset, blir det et himmelsk måltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen
+
Ukens vin

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen

Denne rødvinen har vært med oss siden slutten av 90-tallet. Og etter noen svakere årganger, har den hentet seg heftig inn igjen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen
Bar
Haipai i Oslo

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen

Haipai er inspirert av 1920-tallets Shanghai da «øst møtte vest». Men referansen er også gyldig for det faktum at Torggata Botaniske har ekspandert til Frogner. Og det med helt unike smakskombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne retten kan serveres når som helst på døgnet
Dagens rett
Omelett á la Mexico

Denne retten kan serveres når som helst på døgnet

Uansett når på dagen du velger å spise middag vil dagens tips til en rask omelett gi deg varm og god magefølelse. Spesielt dersom du hiver på ekstra salsa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli med på en 8-viners reise gjennom det moderne, fruktige Spania
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking: 8. februar i Oslo

Bli med på en 8-viners reise gjennom det moderne, fruktige Spania

Spanske viner er ikke lenger som før. Bli kjent med anførerne av det nye, ueikede Spania gjennom 8 herlige "nær druen"-opplevelser

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen
Dagens rett
Verdens beste eggepai

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen

For under et tykt dekke av egg, fløte og parmesan får det meste nytt liv. Og du blir god og mett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her