DAGENS RETT: Torsk med sandefjordsmør

Dagens rett Torsk med sandefjordsmør

By på en virkelig klassiker med torsk

Sandefjordsmør er en av de enkleste sausene som finnes, og en av de mest suksessfulle følgene til torsk. Her er oppskriften.

Torsk med sandefjordsmør er til tross for sin enkelhet, en virkelig klassiker. Fersk torsk er noe av det beste vi har, og den fortjener å være midtpunktet.

Selvsagt må den dele oppmerksomheten med sausen som ikke er noe for folk på slankekur. Men nå er det helg, og da er det lov å kose seg.

Se vår andre lekre oppskrifter med torsk

Se alle våre andre fristende oppskrifter med sei

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Torsk med sandefjordsmør

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Sandefjordsmør
150 g

Fremgangsmåte

Rens fiskeskivene godt for blod og den mørke bukhinnen. La skivene ligge i rennende kaldt vann minst 1 time før de skal kokes. Da blir de faste.

Kok opp vann, dryss i salt og rør til det smelter. Legg i fiskeskivene, kok opp og trekk kokekaret til side. La fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 min.

Sandefjordssmør:
Kok fløten til sandefjordsmøret over middels høy varme uten lokk i ca. 5 minutter mens du passer på hele tiden slik at det ikke koker over.

Slå varmen ned på svak varme og visp inn smøret i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.

Smak til med salt og hvit pepper og rør inn finhakket gressløk.

Server fisken rykende varm og nykokt på varme tallerkener med sandefjordsmør, gulrot og kokte poteter.

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen