Dagens rett

Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco
Foto: (Istock)

Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco

Å servere kyllingen på mexicansk vis, er en god erstatning eller variasjon til taco.
26 Mai 2023 - 00:00

Denne oppskriften krever at du starter kvelden før og lar kyllingfileten marinere over natten. Men du kan gå rett på, siden det er så mye smak i de andre ingrediensene. Fravær av marineringen kan erstattes av ditt favoritt-tacokrydder. 

Visste du at du kan lage ditt eget tacokrydder?

Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Fremgangsmåte

  1. Kyllingfilet og marinade: Bland sitronsaft, finhakket koriander, olivenolje, sitronpepper og salt i en pose. Tilsett kyllingfiletene og knytt posen. Legg kjøttet kaldt over natten.
  2. Stek kyllingfiletene lyse brune i en panne. Legg kjøttet over på en fjel og skjær det i tynne skiver.
  3. Skjær rødløk og paprika i strimler. Stek først rødløken til den er blank. Tilsett så paprika og stek til den er mør.
  4. Bland sammen med kyllingstrimlene eller hold dem separat.
  5. Tomatsalsa: Hakk tomater og vårløk, og bland det i en skål med tomatketchup, olivenolje og finhakket chili. Tilsett Tabasco, presset hvitløk og smak til med litt sitronsaft.
  6. Guacamole: Finhakk chili, løk, tomater og en liten bunt koriander. Bland inn most avokadokjøtt og presset sitronsaft.
  7. Fordel kyllingfyllet i varme tortillas og ha på maiskorn og smuldret ferskost (Queso fresco). Server guacamole og mexicansk tomatsalsa samt ekstra lime ved siden av .

Tips: Om du ikke får tak i meksikansk Queso fresco, kan du bruke fra skjørost fra Rørosmeieret eller ricotta. 

Tips: Tomatsalsaen passer også godt som dip til meksikanske chips.

Lyst på en annen tortilla finner du mange forslag her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse
+
Tester

Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse

Med EM i fotball på tysk jord, passer det veldig godt med tysk øl i eliteklassen - der som i ølverdenen er det overraskelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse
+
Tester

Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse

Med EM i fotball på tysk jord, passer det veldig godt med tysk øl i eliteklassen - der som i ølverdenen er det overraskelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er utrolig hvor fristende en knallrød salat kan bli
Dagens rett

Det er utrolig hvor fristende en knallrød salat kan bli

Salaten er ikke bare fargerik og festlig. Den er også god og mettende med bare litt brød til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her