Dagens rett

Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco
Foto: (Istock)

Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco

Å servere kyllingen på mexicansk vis, er en god erstatning eller variasjon til taco.
26 Mai 2023 - 00:00

Denne oppskriften krever at du starter kvelden før og lar kyllingfileten marinere over natten. Men du kan gå rett på, siden det er så mye smak i de andre ingrediensene. Fravær av marineringen kan erstattes av ditt favoritt-tacokrydder. 

Visste du at du kan lage ditt eget tacokrydder?

Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Fremgangsmåte

  1. Kyllingfilet og marinade: Bland sitronsaft, finhakket koriander, olivenolje, sitronpepper og salt i en pose. Tilsett kyllingfiletene og knytt posen. Legg kjøttet kaldt over natten.
  2. Stek kyllingfiletene lyse brune i en panne. Legg kjøttet over på en fjel og skjær det i tynne skiver.
  3. Skjær rødløk og paprika i strimler. Stek først rødløken til den er blank. Tilsett så paprika og stek til den er mør.
  4. Bland sammen med kyllingstrimlene eller hold dem separat.
  5. Tomatsalsa: Hakk tomater og vårløk, og bland det i en skål med tomatketchup, olivenolje og finhakket chili. Tilsett Tabasco, presset hvitløk og smak til med litt sitronsaft.
  6. Guacamole: Finhakk chili, løk, tomater og en liten bunt koriander. Bland inn most avokadokjøtt og presset sitronsaft.
  7. Fordel kyllingfyllet i varme tortillas og ha på maiskorn og smuldret ferskost (Queso fresco). Server guacamole og mexicansk tomatsalsa samt ekstra lime ved siden av .

Tips: Om du ikke får tak i meksikansk Queso fresco, kan du bruke fra skjørost fra Rørosmeieret eller ricotta. 

Tips: Tomatsalsaen passer også godt som dip til meksikanske chips.

Lyst på en annen tortilla finner du mange forslag her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her