Ukens kake
Dette blir julens mest fristende kake

Dette blir julens mest fristende kake

Ikke bare er den lekkert julepyntet, den er saftig og god og ikke minst er den rask å lage.
Aase E. Jacobsen
24 Desember 2015 - 02:01

Denne kaken er langt lettere å få til enn den kanskje ser ut som. Konseptet er enkelt, sukkerbrødbunn, krem, bær og marsipanlokk. Det er gjerne det siste folk strever med. Derfor er det lov å bruke ferdigkjevlet lokk fra butikken. De finnes imidlertid bare i hvit utgave, så da blir det opp til deg å være kreativ med pyntingen.

Men når det er sagt, er det absolutt overkommelig både å farge marsipanen og å kjevle den jevn. Et tips er å gjøre kjevlingen på et bakepapir. Da blir det lettere å løfte lokket opp og tippe det over kaken.  Beregn også litt ekstra marsipan til utkjevlingen. Det forenkler. 

Se våre andre oppskrifter på festpyntete bløtkaker

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Julepyntet marsipankake

Julepyntet marsipankake

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. Hell over i en smurt 25 cm springform. Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175° i 30–40 minutter. Avkjøles på rist.

Fyll:
Pisk kremfløten sammen med sukkeret og hold av 1/3 av kremen til å smøre utenpå kaken. Knus bringebærene og rør inn melisen. Vend bringebærene forsiktig inn i kremen til fyllet.

Montering:
Del sukkerbrødet i tre like store deler. Start med et lag bringebærkrem på den nederste bunnen. Legg på neste kakebunn og fordel resten av bringebærkremen på den. Legg på den siste av kakebunnene.

Smør et lag med krem utenpå hele kaken. Farg marsipanen rød og kjevle ut lokket på et bakebord med litt melis. Rull marsipanen på kaken med en rullepinne, eller løft den over på kaka med hendene. Dra i marsipanen med den ene hånden mens du klemmer den inntil med den andre. Slik får du glatte kanter. Når du har fått kanten glatt og fin, og klemt marsipanen godt inntil siden på kaken, kan du skjære vekk overflødig marsipan med en kniv eller trinse.

Pynt med marsipankuler og sukkerstenger i marsipan, kandiserte cocktailbær, marsipanblader og melisglasur. På venstre side finner du link med instruksjoner til hvordan du lager marsipankuler, sukkertøystenger, marsipanblader og melisglasur.

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du vært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her