UKENS KAKE: Dette blir julens mest fristende kake
Ukens kake

Dette blir julens mest fristende kake

Ikke bare er den lekkert julepyntet, den er saftig og god og ikke minst er den rask å lage.

Denne kaken er langt lettere å få til enn den kanskje ser ut som. Konseptet er enkelt, sukkerbrødbunn, krem, bær og marsipanlokk. Det er gjerne det siste folk strever med. Derfor er det lov å bruke ferdigkjevlet lokk fra butikken. De finnes imidlertid bare i hvit utgave, så da blir det opp til deg å være kreativ med pyntingen.

Men når det er sagt, er det absolutt overkommelig både å farge marsipanen og å kjevle den jevn. Et tips er å gjøre kjevlingen på et bakepapir. Da blir det lettere å løfte lokket opp og tippe det over kaken.  Beregn også litt ekstra marsipan til utkjevlingen. Det forenkler. 

Se våre andre oppskrifter på festpyntete bløtkaker

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Julepyntet marsipankake

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Sukkerbrød
5 stk
125 g
Fyll
Pynt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. Hell over i en smurt 25 cm springform. Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175° i 30–40 minutter. Avkjøles på rist.

Fyll:
Pisk kremfløten sammen med sukkeret og hold av 1/3 av kremen til å smøre utenpå kaken. Knus bringebærene og rør inn melisen. Vend bringebærene forsiktig inn i kremen til fyllet.

Montering:
Del sukkerbrødet i tre like store deler. Start med et lag bringebærkrem på den nederste bunnen. Legg på neste kakebunn og fordel resten av bringebærkremen på den. Legg på den siste av kakebunnene.

Smør et lag med krem utenpå hele kaken. Farg marsipanen rød og kjevle ut lokket på et bakebord med litt melis. Rull marsipanen på kaken med en rullepinne, eller løft den over på kaka med hendene. Dra i marsipanen med den ene hånden mens du klemmer den inntil med den andre. Slik får du glatte kanter. Når du har fått kanten glatt og fin, og klemt marsipanen godt inntil siden på kaken, kan du skjære vekk overflødig marsipan med en kniv eller trinse.

Pynt med marsipankuler og sukkerstenger i marsipan, kandiserte cocktailbær, marsipanblader og melisglasur. På venstre side finner du link med instruksjoner til hvordan du lager marsipankuler, sukkertøystenger, marsipanblader og melisglasur.

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen