UKENS KAKE: Dette er nok den beste blåbærkaken denne sommeren

Ukens kake Blåbærpavlova

(Bilde: NatashaBreen)

Dette er nok den beste blåbærkaken denne sommeren

Og så lett den er å lage. Du kan rett og slett ikke mislykkes.

Nyplukkete blåbær fortjener å spille hovedrollen. Og det gjør de så definitivt i en kake som denne. Har du ikke plukket blåbær enn, kommer du langt med fjorårets fangst fra fryseren, eller du kan bruke kjøpebær.  

Her er en annen måte å lage pavlova på

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Blåbærpavlova

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bunn:
Pisk eggehviter stive og tilsett eddiken underveis. Ha så i supper og pisk videre til du får en stiv og litt seig marengs.

Fordel marengsen i en jevn sirkel på en stekeplate dekt med silkonmatte eller bakepair.

Stek bunnen i ovnen ved 150 grader i 1 time. Avkjøl og flytt over på et fat. 

Fyll: 
Stivpisk kremfløte med sukker og vaniljesukker. Bland blåbær og sukker i en bolle og rør til sukkeret er jevnt fordelt. 

Montering:
Fyll kremen oppå marengsen. Topp med blåbærene. 

Tips:
Du kan også tilsette 1-2 dl finmalte nøtter eller mandler i bunnen for ekstra struktur og smak.

Her er en annen måte å lage pavlova på

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: NatashaBreen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen