Ukens kake
(Bilde: Anna Pustynnikova)

En saftig sjokoladekake som denne får bein å gå på

Kombinasjonen av kaffe og mørk sjokolade er det som gjør susen i denne oppskriften. Under den mørke kremen er det en lys og saftig nøttebunn.

Denne kjempeenkle kakeoppskriften vil alle lykkes med. Jo bedre ingredienser, jo bedre smak får du. Det gjelder også kaffen. Så for all del, ikke bruk pulverkaffe. Espresso gir en mer intens smak på kremen, mens traktekaffe gir en litt mildere smak.  

Du kan også prøve denne oppskriften på mokkakake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Mokkakake

Antall porsjoner

10-12

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

Bunnen
4 stk
200 g
Krem
1 dl
150 g
75 g

Fremgangsmåte

Tilberedning av bunnen:
Knekk eggene og ha de i mikseren. Ha i 2 dl sukker og pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett malte nøtter, bakepulver og hvetemelet. Alt blandes forsiktig. Has i en rund form (24cm.) og stekes på 175 grader i 45-50 min. Avkjøles på rist.
Tilberedning av kremen:
Ha kokesjokolade og kaffe i en kjele til sjokoladen har smeltet. Avkjøl. Rør smør og melis godt i en mikser. Tilsett eggeplommen, vaniljesukkeret og den avkjølte sjokoladeblandingen. Røres godt sammen. Del kaken i to og ha litt inni kaken og resten oppå.

Sendt inn av

Foto: Anna Pustynnikova

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen