Ukens kake

Timianeplepai med basilikumkrem

Gjør en vri på klassikeren eplepai og krem

Gjør en vri på klassikeren eplepai og krem

Smak av timian og basilikum setter en ekstra spisse på denne høyt elskede kombinasjonen.
20 August 2020 - 13:00

Selvsagt kan du servere denne paien uten krem - eller bare med krem uten basolikum om du vil være mer tro mot tradisjonen. Men du blir overrasket over hvor godt og friskt preg urtene setter på kakeopplevelsen. 

Se våre andre desserter med pai

Timianeplepai med basilikumkrem

Timianeplepai med basilikumkrem

Fremgangsmåte

  1. Paideig:
    Kna sammen smør, mel og timian, tilsett litt vann, slik at deigen blir lettere å jobbe med. Sett i kjøleskap i 30 minutter.
  2. Kjevle paideigen ut i en rund leiv og kle paiformen med den. Stikk deigen med en gaffel. Forstekes i 10 minutter ved 200 grader.
  3. Eplefyll:
    Skrell epler, del i tynne skiver og fjern kjernehuset. Drypp litt sitron over epleskivene. 
  4. Smør eplepure utover paibunnen.
  5. Slik lager du eplepure selv
  6. Legg epleskiver i taksteinmønster tett oppå. Bland egg og fløte og hell over. Brunt sukker og kanel blandes og drysses over. Rester av paideigen kan smuldres og drysses over tilslutt. Men det er ikke nødvendig.
  7. Stek i 20 minutter ved 200 grader.
  8. Basilikumkrem:
  9. Pisk fløte og sukker og tilsett frisk, hakket basilikum. Kremen kan godt lages i god tid, da smaken av basilikum kommer mer frem etter en stund.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her