Ukens kake

Raw sjokoladekake med vanilje

Har du lurt på hvordan rå kakebakst smaker, prøv denne
Foto: (Brodogkorn/Nadin Martinuzzi)

Har du lurt på hvordan rå kakebakst smaker, prøv denne

Raw er en trend innen både salt og søt matlaging, men særlig kakene har fått gjennomslag her til lands. Om du har lyst å utforske dette, kan du starte med denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
16 Januar 2020 - 13:00

Selv om ingen deler av denne kakeoppskriften skal tilberedes i ovnen, kommer du imidlertid ikke helt utenom bruk av varme. Fettkomponentene må smelte for at de skal blande seg godt med de andre ingrediensene. Men utover det lever oppskriften opp til kravene for raw - å ikke varme maten opp til mer enn 42 grader.

Les mer om raw food her 

Denne oppskriften er dessuten vegansk - derav de plantebaserte fettypene og fraværet av øvrig melkeprodukter. 

Se hva vi har av andre veganske oppskrifter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Raw sjokoladekake med vanilje

Raw sjokoladekake med vanilje

Fremgangsmåte

Bunn:
Ha alle ingrediensene i en food-prosessor. Kjør til du har en samlet masse. Hell massen over i formen, og press den ned i bunnen. Sørg for at bunnen blir flat og rett, og at deigen kommer godt ut til kantene. Sett formen i fryseren.

Bruk en springform (24 cm) og kle både bunn og sider av formen med plastfolie. Dette gjør at det er enklere å flytte kaken etterpå.

Tips:
Om du ikke har kakaosmør, kan du bruke samme mengde kokosolje.

Vaniljekrem:
Kjør alle ingrediensene i en food-prosessor til en glatt masse. Tilsett litt vann (1 ts av gangen), om den ikke blir glatt nok.

Fordel kremen ut over bunnen. Glatt den ut med en deigskrape. Sett kaken i fryseren igjen.

Tips:
I stedet for lys fibersirup kan du bruke agavesirup.

Sjokoladekrem:
Kjør bløtlagte cashewnøtter (utbløtt i vann i minst 2 timer), havremelk, smeltet kokosolje i en food-prossesor til en fløyelsmyk krem. Tilsett resten av ingrediensene med unntak av agar agar og kjør til du har en tykk krem.

Kok opp vann i en kjele og tilsett agar agar. La det småkoke i fem minutter, og tilsett dette i kremen.

Hell kremen over den nå stivnede vaniljekremen. Fordel kremen jevnt utover med en deigskrape eller slikkepott.

Pakk kaken i formen godt inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i noen timer, eller gjerne til neste dag.

Sjokoladeganache:
Smelt kakaosmør i en liten kjele. Rør kokosolje, kakaopulver og sirup i kjelen. Kjør det sammen med avokado i en food-prosessor til en fin bløt krem.

Smør sjokoladekremen på toppen av kaken og sett kaken i kjøleskapet, til den skal serveres.

Pynt gjerne med rawkuler og friske bær.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rawkuler med salt

Rawkuler med salt

Fremgangsmåte

Bruk en food-prosessor og kjør mandlene til de er mandelsmør. Det tar ca ti minutter. Da er «smøret» mykt og oljete.

Tilsett de andre ingrediensene med unntak av saltet, og kjør det sammen til blandingen er som en fast deig.

Smak til med salt. Rull faste fine kuler, og rull dem i kokos.

Oppbevar dem kjølig i en tett boks.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her