Ukens kake

Lagkake med syringele

Slik dufter selv bløtkaken som syrinene i hagen
Foto: (alvarez)

Slik dufter selv bløtkaken som syrinene i hagen

I lavlandet er luften tung av syrinduft. Plukk med deg noen blomster og bruk dem til gele - eller bare som pynt til denne lettlagede kaken.
Aase E. Jacobsen
04 Juni 2020 - 13:00

Du kan fint lage kaken med annen type gele, men helst ikke pulvergeleen fra butikken, den smaker litt vel kunstig. Har du noen glass med gele fra fjorårets avling, gjør de nytten her.  Men det er faktisk veldig enkelt å lage gele av blomster. 

Her finner du oppskriften på syringele

Om du ikke lager syringele, kan du by på  hjemmelaget syrinlimonade  til denne kaken. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Lagkake med syringele

Lagkake med syringele

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk smør, olje og sukker luftig og lyst i miksmaster. Tilsett eggene ett av gangen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i deigen vekselsvis med melken. Bland til jevn deig.

Smør tre kakeformer a 20 cm diameter, dryss litt mel oppi og bank bort det overflødige. Fordel deigen jevnt i de tre formene og stek ved 175 grader i 20 minutter eller til en trepinne kommer ut helt tørr når den stikkes i kaken. Ta ut og avkjøl.

Tips:
Du kan godt bake i en form, men da må du steke i 45 minutter og dele bunnen i tre eller fire, det er litt mer plunder.

Fyll:
Hvis syringelen er løs, kan du tilsette litt gelatin. Bløtlegg 1-2 ark i kaldt vann og deretter løs opp i 1 ss  kokende vann. Ha i den kalde geleen.

Slik lager du syringele

Tips:
Du kan bruke ferdig gele fra butikken eller din egen produksjon.

Pisk kremfløten stiv. 

Vaniljesmørkrem:
Ha smøret i en bolle og kjør på middels hastighet til du har en luftig krem. Sikt inn melisen litt av gangen, og kjør på lav hastighet. Når kremen begynner å bli litt tørr, tilsetter du kremfløte, litt av gangen. Fortsett til du har en luftig og jevn krem, ikke før løs og ikke for fast.   

Montering:
Begynn med en bunn og jevn ut overflaten. Smør den med kremfløte og fordel halvparten av geleen over. Legg på et lag til med kremfløte og fortsett med de to neste bunnene.

Smør vaniljekremen rundt på alle sider og på toppen. Med syrinblomster og friske bær.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her