Unn deg en fantastisk hvit start på året

Unn deg en fantastisk hvit start på året

Denne hvite burgunderen er det som trengs nå. Om et halvt år eller om fem. Den har mye å by på.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Pascal Clement Rully 1er Cru Rabourcé 2012 (19698) er en virkelig lekkerbisken med imponerende god frukt og tydelig mineral- og terroirpreg for en hvit burgunder i dette prissjiktet.

En flott vin for vinterlige sjømatretter eller en vin å legge i kjelleren. Den smaker som om den har potensial i hvert fall for åtte år til.

Et virkelig godt alternativ

Mens Burgund og da særlig Côte d’Or opplever kraftig prisøkning, er det fortsatt mulig å finne gode kjøp i «utkantene». Rully, som tilhører Côte Chalonnaise, har lenge vært en alternativ kilde for hvit burgunder siden vinene herfra er det nærmeste du kommer Côte de Beaune – i hvert fall i luftlinje. Men også i stil, for eksempel sammenlignet med Mâcon lengre sør som har en rundere mer tropisk fruktkarakter.

Sjekk dette røverkjøpet fra Mâcon

Rully er ingen stor appellasjon, men har likevel to nivåer, vanlig «kommunevin» og premier cru. Rabourcé er den mest kjente blant de siste og har en attraktiv beliggenhet ved 300 m.o.h. rett nedenfor et skogholt og med sørøstlig eksponering. Det, sammen med det kalk- og leirholdige jordsmonnet, sikrer god friskhet i druene og et visst lagringspotensial.

Prøv også disse gode Rully-kjøpene

Produsenten er Pascal Clément - et relativt nytt navn i Burgund. Han startet å lage vin under eget navn så sent som i 2012. Men da hadde han 20 års erfaring fra familiens vinfirma i ryggen, så helt fersk er han nå ikke. Allerede regnes han av blant andre det mektige vinmagasinet Revue des vins de France som et «talent å holde øye med».

Super årgang - også for rødt

2013-utgaven av nevnte hvitvin kåres av samme magasin som en av de «vakreste» vinene fra 2013.

Pascal holder til i Savigny-les-Beaune, men lager altså vin fra 16 ulike appellasjoner, i god Burgund-tradisjon.

Tilgjengelig i Norge er også en pinot noir, Pascal Clement Bourgogne Pinot Noir 2012 (19697) , som er et veldig godt uttrykk for både den supre 2012-årgangen og for området. Til denne kommer druematerialet fra Côte de Beaune.

 

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Pascal Clement Rully 1er Cru Rabourcé 2017

Produsent:
Pascal Clément
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund, Rully
Pris:
359,90 kr
Varenummer:
1969801
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Pascal Clement Bourgogne Pinot Noir 2018

Produsent:
Pascal Clément
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund, Bourgogne
Pris:
269,90 kr
Varenummer:
1969701
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen