Drikke
Vinkurs 23. september i Oslo - Riesling i særklasse: Grosses Gewächs 2012 - kansellert

Vinkurs 23. september i Oslo - Riesling i særklasse: Grosses Gewächs 2012 - kansellert

Smak noen av Tysklands beste rieslinger sammen med Carolin Spanier-Gillot og vær blant de første som smaker Grosses Gewächs i 2012-årgangen.
Redaksjonen
16 August 2013 - 12:09

Dette får du smake: 11 tyske rieslinger
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Carolin Spanier-Gillot, vinmaker
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Mandag 23. september 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 15.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

 
Spørsmål? Send en epost.

Dette kurset holdes i Bergen 24. september

Dette kurset holdes i Stavanger 25. september

 

Tysklands aller beste viner - Grosses Gewächs

Gjennom flere hundre år har Tyskland vært verdensberømte for sine viner, og i dag er de mest kjent for sine viner laget på en av verdens flotteste hvitvinsdruer - riesling.

Av denne allsidige druen lages det alt fra knusktørre viner til søte og intense dessertviner.

Sen innhøstning

De aller beste vinmarkene i Tyskland klassifiseres som Grosses Gewächs, og vinene herifra er laget av sent innhøstede druer fra vinmarker med perfekt jordsmonn, lav avkastning og vinene må lages etter tradisjonelle metoder.

Gi bort dette kurset som gave

Denne kvelden får du blant annet smake to årganger av tre forskjellige Grosses Gewächs-viner, deriblant den nye og spennende 2012-årgangen

Jordsmonnets betydning

Det er en av Tysklands fremste kvinnelige vinmakere, Caroline Spanier-Gillot, som besøker oss denne kvelden.

Sammen med sin mann Hans Olivier Spanier er hun blant de toneangivende vinmakerne i Tyskland med sitt urokkelige fokus på økologisk produksjon og ekstreme kvalitet.

Les mer om Spanier og Gillot

Her lærer du virkelig tysk vin å kjenne i det vi vi ser på områdets historie, hvordan jordsmonnet har en innvirkning på de enkelte vinene, hvordan lagring og årganger endrer vinenes karakter og hvordan vinene lages i dag.

Smak årgangsforskjeller

Du får smake hele 11 økologiske rieslinger denne kvelden, alle laget av fullmodne og håndplukkete druer fra vinmarker i Hohen-Sülzen og Rote Hang i Nierstein, så vel hvit som rosé og rødvin, og du får selv smake hvor mye årgangen har å si gjennom tre forskjellige årganger av én av kveldens toppviner.

Foredraget holdes på engelsk.

Få førstehåndstips om nye kurs

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her