17. mai-meny
Foto: Kim Holthe

17. mai-meny

Fremgangsmåte

Reke- eller scampicarpaccio:
Tin rekene. Hvis du bruker rå scampi: Kok opp lettsaltet vann. La scampiene trekke to-tre minutter. Ta dem opp og avkjøl.

Rens rekene. Del hver reke i to på langs. (Husk å fjerne den svarte strengen i scampienes rygg - det er tarmen!) Fordel utover et serveringsfat eller fire tallerkener. Bland pepperrotkremen og sett kjølig. Like før servering dryppes den over rekene.

Marinert ørret:
Frys ørretfileten i 1 time. Skjær den i tynne skiver. Fordel utover et serveringsfat eller fire tallerkener. Bland marinaden og sett kjølig. Like før servering dryppes den over fisken. Salt og pepper til slutt.

Klippfiskcarpaccio:
Legg klippfisken i fryseren i en time. Skjær i tynne skiver. Fordel utover et serveringsfat eller fire tallerkener og sett kaldt. Legg cherrytomatene i en ildfast form. Drypp med litt olje og bak dem i ovnen i 15-18 minutter ved 180 grader. Avkjøl. Like før servering dryppes olje og sitronsaft over klippfisken. Fordel tomatene over.

Carpaccio av roastbeef:
Bland ingrediensene til marinaden. Like før servering fordeles roastbeef utover et serveringsfat eller fire tallerkener. Fordel marinaden jevnt utover. Salt og pepper til slutt.

Alt du trenger av tilbehør er godt brød!

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen