Bakt aubergine med harissa og lun linsesalat
Foto: OksanaKiian

Bakt aubergine med harissa og lun linsesalat

Bakt aubergine er både myk og saftig , og får en alldeles nydelig smak når den har blitt marinert i harrisa. Her er den servert med en lekker lun linsesalat, friske urter og fyldig tyrkisk yogurt.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200°C med varmluft.

Del auberginene i to langs langsiden, og skjær et dypt rutemønster i hver av halvdelene. Bland olivenoljen og harissapaste sammen i en liten bolle. Børst blandingen over auberginene, og bak dem i ovnen til de er gyllene, myke og saftige, ca 40 minutter. 

Mens auberginen er i ovnen, finhakk hvitløksfeddene, og bruk siden av kniven til å smøre de utover fjøla slik at det blir en paste. Varm 2 spiseskjeer olivenolje i en liten stekepanne, tilsett hvitløk, og stek på lav varme til hvitløken er veldig aromatisk, men ikke har fått noe farge, ca 7-8 minutter. 

Mens hvitløken steker, bland sammen sitronsaft, 3 ss olivenolje, spisskummen og allehånde. Ha dressingen over i pannen sammen med hvitløken til den er varm ca 2 minutter. Ha de ferdigkoke linsene i en bolle, og hell den varme dressingen over. Pill bladene av stilkene fra koriander- og dillbuntene. Strø over linsesalaten. Server sammen med den bakte auberginen med en god spiseskje tyrkisk yogurt. 

Her finner du flere gode oppskrifter med aubergine 

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen