Bakt ishavsrøye med sennepslokk
Apéritif

Bakt ishavsrøye med sennepslokk

Ishavsrøyefileter trenger veldig kort varmebehandling. Det er det viktigste å passe på i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp.
  2. Trekk kasserollen til side.
  3. Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt.
  4. Smør blandingen på Ishavsrøyefiletene.
  5. Legg på sitronskiver.
  6. Bak i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
  7. Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy.
  8. Mandel-blomkålkrem:
  9. Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre.
  10. Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
  11. Tournerte agurker:
  12. Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
  13. Kjøttsjy:
  14. Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft.
  15. Kok inn til ca 4 dl.
  16. Dersom sausen må jevnes, bruk maizennamel. Sausen skal ikke være for tykk.
  17. Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.

Her ffinner du mange flere deilige retter med ishavsrøye 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her