Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kok opp vannet til saltlaken og ha i saltet - rør om til saltet er løst opp og sett til side slik at det blir kaldt.
Skrap fiskeskinnet ekstra godt og flå det av fileten. Skjær skinnet i fire jevnstore stykker og sprøstek det i olje, la det renne godt av på husholdningspapir.
Ha i rødvinen, kok opp og la koke inn til halve væskemengden er igjen. Hell i oksekraft og kok videre inn til omtrent det halve.
Visp inn smøret litt etter litt i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da skiller den seg og blir tynn.
Rør inn grønnsaker og sopp og smak sausen til med salt og pepper. Hold den varm.
Ha nøytral olje på et stekebrett eller i en ildfast form og legg fiskestykkene i formen. Bak fisken midt i ovnen til den er akkurat gjennomkokt, ca. 12 minutter.
Legg opp fisken på varme tallerkener med et "seil" av sprøtt skinn, og med blomkålkrem og saus.
Tips: Dersom det ikke er skreitid kan du godt lage denne retten med en god torskefilet.
Det finnes en rekke ferdige krafter av god kvalitet i de fleste velassorterte butikker, som du kan bruke til sausen - buljongterning gir ikke den samme smaken til sausen.
Flere lekre oppskrifter på torsk og skrei
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev