Brun først kjøttet i olje, gjerne i flere omganger slik at kjelen eller pannen ikke blir avkjølt når kjøttet kommer oppi. Legg til side.
Stek løken til den er myk og dryss på litt salt og pepper. Kok alle grønnsakene bortsett fra ertene i så lite vann som mulig, gjerne et par sorter av gangen til de knapt er møre. Ta dem opp etter hvert.
Hell grønnsakvannet på kjøttet og løken og ta det trekke på kokepunktet til kjøttet er mørt - 20-30 min. Tilsett så grønnsakene bortsett fra (de tinte) ertene. Kok opp, tilsett ertene og la trekke noen minutter til og server gryten rykende varm med fersk grov gjærbakst og smør. Pynt med frisk kjørvel.
Tips:
Om du ønsker en tykkere saus i stedet for sjy, tilsetter du buljong, sukkerkulør og maisennajevner.
Her finner mange andre gryteretter du kan lage
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig