Biffsandwich med sitron- og timiandressing
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Biffsandwich med sitron- og timiandressing

Her får du gode tips til hvordan du enkelt løfter biffen opp til nye høyder på en måte som alle får til. Prøv biffsandwich med sitron- og timiandressing

Fremgangsmåte

Ta ut kjøttet av kjøleskapet og la det få romtemperatur før du steker det.

Stek skiver av landbrød i en panne med litt olje til de får en sprø overflate, bruk eventuelt en brødrister.

Italiensk sitron- og timiandressing:
Bland sammen ricotta, finhakket timian, sitronsaft og grovmalt pepper til en tykk dressing. 
 
Biffen:
Salte og pepre biffene. Varm en tykkbunnet stekepanne og ha i olje.

Brun kjøttet over høy varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, ca. 2-3 minutter.

Snu biffen og stek videre til det pipler på den andre siden. Biffen er nå medium stekt.

Ha cherrytomatene i pannen sammen med kjøttet de siste 1-2 minuttene.

Smør dressing på landbrødet, legg på salat, og anrett med biff, stekte cherrytomater og rødløk.

Flere retter med biff finner du her

Tips: Tilsett gjerne en kvist frisk timian, et stort fedd hvitløk knust med kniven og 1 ss smør i det du snur biffene for å steke på den andre siden. Øs smør og krydderblandingen over biffene de siste minuttene for ekstra god smak.  

La gjerne biffene hvile noen minutter på skjærefjøla før du legger dem opp på smørbrødet. Da setter saftene seg i kjøttet og biffen blir ekstra saftig.

Lær alt du trenger op vite om biff her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her