Blåbærpavlova
Foto: NatashaBreen

Blåbærpavlova

Nyplukkete blåbær fortjener å spille hovedrollen i denne kaken. Har du ikke plukket blåbær, kommer du langt med fjorårets fra fryseren, eller du kan bruke kjøpebær.

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Antall porsjoner

10

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bunn:
Pisk eggehviter stive og tilsett eddiken underveis. Ha så i supper og pisk videre til du får en stiv og litt seig marengs.

Fordel marengsen i en jevn sirkel på en stekeplate dekt med silkonmatte eller bakepair.

Stek bunnen i ovnen ved 150 grader i 1 time. Avkjøl og flytt over på et fat. 

Fyll: 
Stivpisk kremfløte med sukker og vaniljesukker. Bland blåbær og sukker i en bolle og rør til sukkeret er jevnt fordelt. 

Montering:
Fyll kremen oppå marengsen. Topp med blåbærene. 

Tips:
Du kan også tilsette 1-2 dl finmalte nøtter eller mandler i bunnen for ekstra struktur og smak.

Her er en annen måte å lage pavlova på

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen