- Skjær tomater i terninger og vårløk i skiver. Knus hvitløken og finhakk kruspersille og dill.
- Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
- Ha alle ingrediensene på et stort ark dobbel aluminiumsfolie (tykk variant).
- Brett godt sammen slik at pakken blir tett og legg den på en god varm grill - gjerne under lokk. Grill i 4-6 minutter til skjellene har åpnet seg.
- Server grillede blåskjell med ferskt godt brød til
Lag noen av disse deilige rettene med blåskjell
Tips: Plukker du blåskjellene selv, så er det viktig at du sjekker blåskjellvarselet på Matportalen eller Blåskjelltelefonen 820 33 333
Denne retten kan du selvfølgelig også lage i en tykkbunnet gryte på komfyren hjemme.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig