Blåskjell Pica-Pica
Foto: JUVE

Blåskjell Pica-Pica

Blåskjell og rødvin er ikke det første man tenker på, men siden rødvin inngår i denne oppskriften som vi har fått fra Delicatessen, er det også fullt mulig å servere rødvin til retten. Men ikke hvilken som helst rødvin. Her får du tipsene.

Fremgangsmåte

Kutt paprika i strimler, løken i tynne båter og finhakket hvitløken.

Stek løk i 1 ss olivenolje til gyllen farge. Ha i hvitløk, finhakket chili og timian og stek videre i noen minutter. Ha i rødvin og kok inn til halvparten av væsken er fordampet. Ha i hermetiske tomater, sukker og fiskekraft. La det småkoke i 40 minutter, til slutt ha i paprika og kok videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Varm opp 1 ss olivenolje i en kjele, ha i blåskjell og sausen. Sett på lokk og la det dampe til skjellene åpner seg. Dryss over hakket bladpersille og olivenolje.

Her finner du veldig mange oppskrifter med blåskjell

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Delicatessen

4
4/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen