Blåskjellsalat

Blåskjellsalat

Nydampete blåskjell er deilig. Noen ganger blir det rester. De kan bli til den lekreste salat som denne. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

Kast skjell som ikke lukker seg.

Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.

Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.

Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.

Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.

Vask salaten.

Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.

Tips: Server salaten med brød ved siden av.

Se alle de andre fristende oppskriftene med blåskjell

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen