Blåskjellsaute med stekt steinbit
Foto: Norsk Sjømatråd

Blåskjellsaute med stekt steinbit

Denne retten med det beste fra havet må du prøve. Steinbit og blåskjell er en herlig kombinasjon.

Fremgangsmåte

Steinbit:
Skjær steinbitfileten i fire. Varm olje og smør i en panne og stek fisken på begge sider.  Smak til med salt og pepper og hold varm.

Blåskjellsaute:
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.

Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær gulrot, purre og fennikel i terninger. Varm olivenolje i en gryte. Surr løk, hvitløk, gulrot, purre og fennikel i olivenolje til løken er myk. Tilsett hvitvinen og kok opp. La koke i noen minutter. Legg en rist over og hell blåskjellene på toppen. Legg på lokk og skru opp varmen. La koke i noen minutter til blåskjellene har åpnet seg. Ta blåskjellene ut av skjellene og hold varme.

Tilsett matfløte i kraften og kok inn noen minutter.

Del opp paprikaen i fire og fjern frøene og stilken. Dypp paprikabåtene i kokende vann i 20 sekunder. Avkjøl i kaldt vann og dra av skinnet. Skjær i terninger.

Gjør det samme med brokkoli delt opp i små buketter.

Tilsett paprika, brokkoli og blåskjell i sausen.

Servering:
Fordel sausen i tallerkener og legg steinbiten på toppen. Pynt med friske urter. Server gjerne ris eller poteter ved siden av.

Se alle våre andre fristende oppskrifter med steinbit

Her finner du mange deilige retter med bblåskjell

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Thaiklassikeren Tom Kha Gai kan lages på denne enkle måten
Dagens rett

Thaiklassikeren Tom Kha Gai kan lages på denne enkle måten

Den bruker kyllingfilet og ferdig kyllingkraft i stedet for hel kylling - men smaken blir riktig så god selv om tiden det tar er betydelig kortere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her