Steinbit i spekeskinke med erter, persillerot og tomatkrutonger
Foto: Alf Börjesson

Steinbit i spekeskinke med erter, persillerot og tomatkrutonger

En av Norges beste kokker gjennom tidene, Odd Ivar Solvold, har laget denne fabelaktige retten med steinbit. Enkel er den også.

Fremgangsmåte

Del steinbitfiletene i fire jevnstore stykker og pakk dem i skinke.

Brun dem over middels høy varme i ca 1 minutt på hver side i olje og smør. Etterstek fisken midt i ovnen på 180 grader i ca. 7 minutter.

Skrell persillerøttene og del dem i to langsetter.

Forvell dem (kok opp) i lettsaltet vann i 1 minutt. Ta dem opp, tørk dem og stek dem gylne i smør med sitronskall.

Vend inn erter og la dem tine. Rør til slutt inn persille og gressløk og smak til med salt og pepper.

Skjær loffen i store terninger og stek dem gylne i smør.

Legg opp fisken på tallerkener med loffkrutonger rundt. Legg tomat på krutongene og drypp over balsamicoeddik og olivenolje.

Hell sjyen fra persillerøttene rundt fisken.

Tips: Odd Ivar Solvold bruker helst italiensk eller spansk skinke til denne retten, gjerne den aller fineste italienske skinken, San Daniele. Bruker du norsk spekeskinke må du passe på at den ikke er for salt.

Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit

Oppskrifter med spekeskinke ligger her

 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her