Bolinhos med aioli
Foto: Bent Raanes Sørensen

Bolinhos med aioli

Bolinhos med aioli er en ekte brasiliansk rett laget av klippfiskboller som er frityrstekt.

Fremgangsmåte

  1. Skjær klippfisk i små biter og ha de i en kasserolle med vann som akkurat dekker fiskebitene.
  2. Kok opp og la det trekke på svak varme til klippfisken er mør, 10-15 minutter. Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann.
  3. Kjør klippfisken i en kjøkkenmaskin, sammen med en og en potet til du får en jevn masse, og ha over i en vid bolle. Finhakk løk, hvitløk, bladpersille og koriander.
  4. Fres løk og hvitløk i olivenolje på middels varme, og ha over i bollen med klippfisken. Bland inn bladpersille, koriander og lett pisket egg. Krydre med pepper og kajennepepper.
  5. Form klippfiskboller med to spiseskjeer.
  6. Varm opp frityrolje i en kasserolle til ca. 190 °C, og friter en og en klippfiskbolle til de er gylne, ca. 4 minutter.
  7. La klippfiskbollene renne av seg på et tørkepapir. 
  8. Aïoli:
    Finhakk hvitløk og press saften av sitron. Bland hvitløk, sitronsaft og majones. Smak til med salt og pepper.
  9. Server bolinhos med aïoli, salat og limebåter.

Tips: Bolinhosblandingen skal ha konsistensen til en fast potetstappe før den friteres. Bruk melk dersom den må jevnes litt ut.

Se våre andre oppskrifter på bolihnos

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her