Bolognesefylte pannekaker
Foto: Matprat/Kai Nordrum

Bolognesefylte pannekaker

Her er en oppskrift på pannekaker som du skal bruke både bolognese og ostesaus til. De blir garantert en smaksopplevelse for alle rundt bordet.

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til pannekakerøra. Ha i mel og salt først og visp inn melken til en jevn og glatt røre. Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.

Lag Bolognese og ostesaus som anvist nedenfor.

Lag litt tykke pannekaker som stekes på middels varm panne. Fordel Bolognese på pannekakene og rull dem sammen. Legg over på et ildfast fat. Hell over ostesausen og dryss over revet ost. Gratiner under grillen til osten har smeltet og blitt gyllen.

Bolognese:
Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.

Tips: Skal sausen brukes som pizzafyll f. eks. i Calzone, bør sausen koke litt lengre, slik at mer væske fordamper og fyllet blir \"tørrere\".

Ostesaus:
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha permesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen