Bønnene bløtlegges natten over
Sil bløtevannet av bønnene, skyll dem godt og fjern misfargede bønner. Ha bønnene i en stor kasserolle, hell på vann så det dekker, kok opp og la bønnene koke i 2-3 minutter. Sil av kokevannet.
Skrelte gulrøtter i tynne skiver. Stangselleri i tynne skiver.
Hell på 9 dl vann, kok opp og ha i resten av ingrediensene unntatt persille. Legg på lokket og la bønnene koke til de er møre, 60-75 minutter (ca 20 minutter i trykkoker).
Rør i persillen når bønnene er kokt, og smak til med salt og pepper.
Server brød, oliven og eventuelt ansjos til.
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du svært så mange oppskrifter på andre typer suppe
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig