Breiflabb med sjøkreps i hvitløksaus
Gunnar Wiksten Jensen

Breiflabb med sjøkreps i hvitløksaus

For en kombinasjon. To av havets beste godbiter servert på samme tallerken. Det er bare å gå i gang.

Fremgangsmåte

Fjern hinner på fisken, og del fileten i 8 stykker på ca 4 cm. Salt og pepre disse lett. Rens sjøkrepsen, og fjern den sorte randen.

Fyll en liten kjele med ca 4-5 dl vann. Ha ½ blokk fiskebuljong eller 2 dl fiskekraft sammen med klørne fra sjøkrepsen i vannet, og kok dette ned til ca 1 dl. Tilsett hvitvin og kok inn ca 5 minutter. Sil og ta vare på kraften til fisken skal dampes.

Skjær soppen og purre/vårløk i tynne skiver, og stek dette lett i litt olje.

Ha litt olje i en teflonpanne, og stek fisken 4-5 min på hver side. Hell den silte kraften, og damp fisken i 2-3 min.

Ta ut fisken og legg den på varme tallerkener oppå soppen og løken. Hold varmt.

Hell av kraften fra panna, og ta vare på den. Ha smøret i panna på svak varme, knus hvitløken oppi, legg krepsehalene i, og varm disse lett 1 min på hver side, smøret må ikke bli brunt. Ta krepsehalene ut, og legg dem på tallerkenen. Ha fløten og fiskekraften oppi panna. Kok opp under kraftig røring. Ta panna av plata pisk eggeplommene i sausen og hell på tallerkenen med en gang.

Server retten med kokt ris eller poteter ved siden av.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Gunnar Wiksten Jensen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her